Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Havenbuurt

De fundering van veel woningen in de Havenbuurt heeft te leiden onder ‘palenpest’. Deze schimmel tast op termijn de draagkracht van de paalfundering onder de woning aan. Rochdale onderzoekt welke aanpak het meest wenselijk is voor haar huurwoningen in de Havenbuurt en wat er financieel mogelijk is. 

Status begin 2012
Rochdale heeft een voorgenomen besluit klaarliggen over de aanpak van onze woningen in de Havenbuurt. De bewonerscommissie van de Havenbuurt krijgt de gelegenheid om gekwalificeerd advies te geven en dus inhoudelijk hierop te reageren. Na ontvangst van het advies van de bewonerscommissie, neemt Rochdale naar verwachting eind maart 2012 een definitief besluit. Dan wordt duidelijk of we kiezen voor sloop/nieuwbouw of voor renovatie van onze woningen.

Op verzoek van de bewonerscommissie gaat Rochdale komende tijd het voorgenomen besluit met haar bespreken. Voordat de bewonerscommissie gekwalificeerde advies geeft, organiseert zij een algemene bewonersbijeenkomst om van u te vernemen wat u van de voorstellen vindt.

Ook gaan we met de bewonerscommissie in overleg overhet Sociaal Plan. Hierin zijn de rechten van de bewoners en ook de verplichtingen van Rochdale vastgelegd. Het Sociaal Plan wordt van kracht als het definitieve besluit is genomen (renovatie of sloop/nieuwbouw) en nadat de peildatum is afgegeven door de gemeente Zaanstad. Zodra de peildatum is afgegeven, kan de herhuisvesting starten.

Meer informatie
Zodra het besluit van Rochdale bekend is, het Sociaal Plan is uitgewerkt en de peildatum is aangevraagd informeren wij de betrokken bewoners persoonlijk. .

Vragen?
Mocht u nu al vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sharon Lackin, bereikbaar via 020 – 565 26 84 op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 11.00 uur of per e-mail via slackin@rochdale.nl


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tell a friend