Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Rochdale

 

Huurders van Rochdale krijgen de mogelijkheid om de eigen huurwoning of een andere koopwoning van Rochdale te kopen. Vaak zelfs met een korting van 10% op de getaxeerde marktwaarde.  

Om voor de korting in aanmerking te komen moet u een huurovereenkomst  met Rochdale hebben.  

Goede redenen om nu te kijken of kopen voor u een optie is

  • Als huurder ontvangt  u 10% korting op de getaxeerde marktwaarde van de woning.
  • Nieuw: ook uw kinderen/ouders komen in aanmerking voor de aankoop korting wanneer zij het huurhuis willen kopen van hun ouders/kinderen. Vraag naar de voorwaarden.
  • Rochdale biedt de Starters Renteregeling aan. Hierdoor wordt de aankoop van een eerste koopwoning wellicht haalbaar.

Nog meer goede redenen

  • De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren flink gedaald.
  • De huren zullen onder het huidige kabinet blijven stijgen. Kopen kan voordeliger zijn.
  • Het aanbod is ruim, dus u kunt zich goed oriënteren.
  • Op lange termijn blijft een koopwoning een goede investering. Hoe eerder iemand een woning koopt des te gunstiger voor later.

Voorwaarden korting

Huurders van Rochdale kopen met korting. U ontvangt 10% korting op de taxatiewaarde.* Aan deze korting is geen minimale huur-duur verbonden.

Uitzondering op deze korting is:

  • Wanneer u kiest voor een andere financiele regeling zoals Koopgarant en Kopen naar Wens.
  • U krijgt geen korting als u een nieuwbouw woning van ons koopt.
  • Sommige vrije sector huur woningen zijn uitgesloten van de korting. Huurt u een vrije sector woning van Rochdale dan vragen wij u om contact op te nemen met de afdeling verkoop via telefoonnummer 020 215 00 00.

Huren of kopen; wat is de beste keuze?

Lees op de website van Vereniging Eigen Huis de voor- en nadelen van kopen. 

Wat moet ik doen?

Stap voor stap naar een eigen woning.

Niet alle huurwoningen worden verkocht. Wilt u weten of u uw huurwoning kunt kopen? Reageer d.m.v. het antwoordformulier en stuur het op naar Woningstichting Rochdale antwoordnummer 9457 1000WP Amsterdam. Een postzegel plakken is niet nodig.  

Makelaardij Van der Linden

 RochdaelRochdale werkt samen met Makelaardij Van der Linden. Heeft u behoefte aan meer informatie? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Makelaardij van der Linden, tel. 020 - 5 712 7 12.

Kijk snel bij ons aanbod!

*De taxatiewaarde is een bepaling van de marktwaarde van een woning door een gecertificeerde makelaar/taxateur. Het taxatierapport wordt gevalideerd door het instituut NWWI.

Rochdale maakt als verkoper gebruik van het recht van gunning.
Heeft u bijvoorbeeld een achterstand in de betaling van de huur of is er sprake van overlast/onder(ver)huur/illegale bedrijfsvoering etc. (oftewel alle andere zaken die niet als goed huurderschap omschreven kunnen worden) met betrekking tot uw adres, dan behoudt Rochdale zich het recht voor om u van deze actie uit te sluiten.    

Neem contact met mij op
* verplichte velden Versturen