Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Waterlandpleinbuurt

Ontdek de Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt is aangewezen als één van de 56 stedelijke vernieuwingswijken in Nederland.

De meeste woningen in dit gebied voldoen niet meer aan de huidige woonwensen. De woningen zijn te klein en te gehorig en er zijn veel portiekwoningen zonder lift. Het woningaanbod bestaat voor 95% uit sociale huurwoningen.

Breehorngebied
Rochdale is met name betrokken bij de herontwikkeling van het Breehorngebied. Het Breehorngebied ligt tussen de IJdoornlaan, Hilversumstraat, Markengouw en Wieringerwaardstraat. Het gebied is genoemd naar de centraal gelegen Breehornstraat.
Alle huidige 564 woningen in het Breehorngebied worden gesloopt. Daarvan zijn 324 woningen van Rochdale. Vanaf 1 juli zijn bewoners van een deel (fase 1) van het Breehorngebied stadsvernieuwingsurgent omdat hun woning gesloopt wordt en hebben zij 1,5 jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden. Dit betekent dat de noodzakelijke verhuizing van een deel van de bewoners in het Breehorngebied is begonnen.

In de nieuwbouw komt een grote variatie aan woningen, zowel appartementen als grondgebonden woningen. De twee brede scholen in de buurt krijgen een nieuw gebouw.

Entreegebied
Samen met het stadsdeel en Ymere is Rochdale tevens nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Entreegebied. Dit gebied is nu een onbebouwd stuk grond tussen de Zuiderzeeweg en de Waterlandpleinbuurt. In het ontwerp voor dit gebied worden de functies wonen en werken gemengd. Er zullen 160 tot 180 woningen komen, ruim 12.000 m² kleinschalige bedrijfsruimte en 5.000 m² kantoorruimte met voldoende parkeergelegenheid. De uitwerking van de plannen  is uitgesteld. De economische crisis laat het niet toe om de plannen op dit moment uit te voeren.

Bewonersparticipatie
Bij de ontwikkeling van de plannen in de Waterlandpleinbuurt zijn diverse belanghebbenden betrokken, zoals de bewoners en winkeliers. Er worden regelmatig informatieavonden en bijeenkomsten met klankbordgroepen georganiseerd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van de Waterlandpleinbuurt.

Tell a friend