Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Nieuwe studentenflat Bos en Lommerplein

< Terug naar het nieuwsoverzicht

25 november 2008

Nieuwe studentenflat Bos en Lommerplein

DUWO Pro Student opent opnieuw een studentencomplex in Amsterdam. Woensdag 3 december worden aan het Bos en Lommerplein 77 nieuwe zelfstandige studentenwoningen feestelijk geopend: een lichtpunt voor de vele kamerzoekende studenten van het recent begonnen studiejaar.

De officiële openingshandeling wordt verricht door Jeroen Broeders, stadsdeelvoorzitter Bos en Lommer. De gemiddelde wachttijd voor een studentenwoning in Amsterdam is nog steeds meer dan een jaar. Oorzaken zijn het bestaande kamertekort, de komst van onverwacht grote hoeveelheden buitenlandse studenten en de stijging van het aantal reguliere studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. 

Duwo Pro Student
DUWO Pro Student is een samenwerkingsverband tussen de woningcorporaties DUWO, Rochdale en Stadgenoot (inmiddels uitgetreden), dat de afgelopen jaren al diverse grote studentencomplexen in Amsterdam heeft gerealiseerd. Ook bij het nieuwe complex aan het Bos en Lommerplein is het eigendom in handen van Woningstichting Rochdale en Stadgenoot, terwijl studentenhuisvester DUWO het beheer voert. Delta Forte deed de projectontwikkeling, Geurts & Schulze was de architect en aannemer Hillen & Roosen nam de bouw voor zijn rekening. De 77 woningen hebben een oppervlakte van 30m2 en zijn voorzien van een eigen douche, toilet en keuken. Het nieuwbouwcomplex heeft zeven etages met lift, gemeenschappelijke ruimten en een wasmachineruimte. De huur van een kamer bedraagt 330 euro, exclusief de huurtoeslag waarvoor huurders van zelfstandige woningen in aanmerking kunnen komen. (Met huurtoeslag komt dat neer op een prijs van 300 euro all-in.)

Nieuwbouw voor studenten
Studenten zijn belangrijk voor de stad Amsterdam. Zij vormen een input voor de kenniseconomie en  verlevendigen de buurten. Daarom hebben eind 2003 studentenhuisvester DUWO, Woningstichting Rochdale en de Algemene Woningbouw Vereniging (nu Stadgenoot),met elkaar afgesproken om samen te werken en de kamernood onder Amsterdamse studenten aan te pakken. Twee jaar later werden daarvoor tussen de woningcorporaties en de gemeente Amsterdam afspraken gemaakt en in 2007 zijn deze afspraken in de overeenkomst ‘Bouwen aan de stad’ aangescherpt. Duwo, Rochdale, en Stadgenoot hebben in Amsterdam sindsdien gezorgd voor de nieuwbouw van ruim 2250 studentenwoningen. Enkele voorbeelden zijn: de studentenflats De Eenhoorn (nabij het Amstelstation) en in het Sciencepark (Watergraafsmeer), Zeeburgereiland en Westerpark, waar woningen van voormalige asielzoekers tijdelijk door studenten worden gebruikt, de eveneens tijdelijke studentenhuisvesting op het NDSM-terrein en de Rochdale One, een voormalig cruiseschip dat tot woonruimte  voor 194 studenten werd omgebouwd.

 

Voor persvragen en -verzoeken kunt u zich richten tot de afdeling
persvoorlichting: 020 – 565 25 72.

Tell a friend