Statushouders

De situatie rondom vluchtelingen vraagt nog steeds om extra inspanningen, juist als het gaat om huisvesting. Amsterdam huisvest van 2016 tot en met 2018 jaarlijks 2400 statushouders.

De gemeente vraagt aan corporaties deze statushouders te huisvesten. Naast andere spoedzoekers zijn statushouders een belangrijke doelgroep voor ons. Spoedzoekers zijn mensen die snel een huis nodig hebben en geen officiƫle urgentie hebben.

De gemeente Amsterdam kan dit alleen samen met maatschappelijke organisaties zoals Vluchtelingenwerk en woningcorporaties. Rochdale heeft hier de afgelopen jaren al afspraken over gemaakt met de gemeente Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Landsmeer en Diemen.
Een groot deel van de statushouders huisvesten we in reguliere sociale huurwoningen.

Alleenstaande jonge statushouders

De gemeente Amsterdam bouwt tot en met 2018 2700 extra woningen, speciaal voor alleenstaande en jonge statushouders. Kantoorpanden worden verbouwd tot woonruimte en (woon)complexen die we zouden slopen blijven tijdelijk langer staan. Op diverse plekken komen tijdelijke containerwoningen te staan.

Jonge statushouders tot 28 jaar huisvesten we bij voorkeur in een studenten- of jongerenwoning. Op sommige locaties huisvesten we ook gezinnen. Rochdale heeft toegezegd om naast het huisvesten van statushouders in reguliere woningen, 500 statushouders extra te huisvesten in 2016/17 door o.a. tijdelijke bebouwing (containerwoningen) en het ombouwen van bedrijfsruimte. Hoofdzakelijk in Amsterdam.

Amsterdam Noord en Nieuw-West

Op dit moment huisvesten we jonge statushouders op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Hier wonen inmiddels 90 jonge statushouders. Zij wonen hier samen met studenten.

Op de Nierkerkestraat in Amsterdam Nieuw-West zijn totaal 72 woningen, waarvan de helft bestemd is voor statushouders. Ook wonen hier 8 gezinnen.

Najaar 2018 bouwen we 240 nieuwe woningen op Science Park in Amsterdam. Deze zijn bestemd voor jongeren, studenten en statushouders.

Lees ook

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden