Badhuisweg

Uitnodiging informatiebijeenkomst

Rochdale en gemeente Zaanstad zijn heel blij dat we op deze mooie plek straks 120 sociale huurwoningen kunnen bieden aan mensen die op zoek zijn naar een woning. 
U bent van harte welkom op 20 januari van 19:30 - 20:30 tijdens een digitale bijeenkomst. De gemeente, Rochdale en de architect lichten de plannen toe en u kunt met de chat-functie direct uw vragen stellen. U kunt zich hier aanmelden voor het webinar

Het nieuwbouwplan

Op de plek van het kantoorgebouw dat er nu staat, komen twee woontorens met in totaal 120 sociale huurwoningen. Het worden verschillende twee- en drie-kamerwoningen van 40 tot wel 60m2. Het type woning is vooral geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens die graag in een energiezuinige, comfortabele flat willen wonen. 

Stukje Zaanoever erbij

De architect werkt samen met de supervisor van de gemeente Zaanstad, aan een mooie toevoeging aan de skyline van Zaandam. Daarbij blijft veel ruimte voor groen aan de Zaanoever voor iedereen.

Parkeren

De nieuwe bewoners kunnen op eigen terrein parkeren, maar we houden er rekening mee dat er in de toekomst steeds meer mensen gebruik maken van deelauto`s in plaats van een eigen auto. Dat is duurzamer en goedkoper voor wie niet elke dag de auto gebruikt.

Aardgasloos

De gebouwen krijgen zonnepanelen en goede isolatie, waardoor ze weinig energie nodig hebben. Om te verwarmen gebruiken ze geen aardgas.
Onderzoek naar de best passende warmtevoorziening loopt nog. Daarbij kijken ze ook of het direct aangeboden kan worden aan particuliere eigenaren op het eiland.

Meedenken

De aannemer schuift in dit project al vroeg aan tafel. Deze partij helpt ons om het plan efficiĆ«nter te ontwikkelen. Dat betekent dat we ook al vroeg afspraken kunnen maken over de bouwactiviteiten en over het bouwverkeer op het eiland. Daarbij vinden we het belangrijk dat de omwonenden zo weinig mogelijk overlast hebben.

Inrichting bouwterrein

U kunt de aannemer straks helpen bij het bedenken van de beste inrichting van het bouwterrein. U weet meer dan wij over het dagelijks leven op het eiland, dus wij nemen graag uw input mee.

Openbaar groen

Wanneer de nieuwbouw is opgeleverd en de nieuwe bewoners hun woningen hebben betrokken, kan de buurt meedenken over de inrichting van het openbare groen aan de oever van de Zaan ten noorden van de locatie. Dat is dan pas in 2023.

Scheepswerf

De plannen van Zaans Maritiem vinden wij sympathiek, maar de ontwikkeling van sociale woningbouw heeft prioriteit.

Wat is de voorlopige planning?

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden