Geen objecten gevonden

Badhuisweg

Gemeenteraad akkoord met programma van eisen

De bouw van twee woontorens met 120 betaalbare huurwoningen op het eiland in de Zaan is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Op 20 januari 2022 ging de gemeenteraad van Zaanstad akkoord met het Ruimtelijke Programma van Eisen. Volgende stap in het besluitvormingsproces is een bestemmingsplanherziening. Een aangepaste versie van het bestemmingsplan staat naar verwachting ergens tweede kwartaal 2022 op de Raadsagenda.

Zie ook: Torens Badhuisweg krijgen vooralsnog steun raadsmeerderheid - Zaanstad (nieuws.nl)

Terugblik op bijeenkomsten 25 en 26 mei 2021

Rochdale en gemeente Zaanstad organiseerden twee online bijeenkomsten waar beide keren ongeveer 75 mensen bij aanwezig waren.

  1. De presentatie van 25 mei over woonprogramma en stedenbouwkundig ontwerp vindt u hier
    Verslag en antwoorden op alle vragen 25 mei vindt u hier
  2. De presentatie van 26 mei over parkeren en verkeersveiligheid vindt u hier
    Verslag en antwoorden op alle vragen 26 mei vindt u hier

3. De antwoorden op nagekomen vragen per e-mail leest u hier

Heeft u na het lezen een dringende vraag? Laat het ons weten via het contactformulier!

Het nieuwbouwplan

Op de plek van het kantoorgebouw dat er nu staat, komen twee woontorens met in totaal 120 sociale huurwoningen. Het worden verschillende twee- en drie-kamerwoningen van 40 tot wel 60m2. Het type woning is vooral geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens die graag in een energiezuinige, comfortabele flat willen wonen. 

Stukje Zaanoever erbij

De architect werkt samen met de supervisor van de gemeente Zaanstad, aan een mooie toevoeging aan de skyline van Zaandam. Daarbij blijft veel ruimte voor groen aan de Zaanoever voor iedereen.

Parkeren

De nieuwe bewoners kunnen op eigen terrein parkeren, maar niet iedere woning heeft een eigen parkeerplek. Er komen plekken voor deelauto`s en we verwachten dat niet iedereen een auto heeft in zo`n binnenstedelijk gebied.

Aardgasloos

De gebouwen krijgen zonnepanelen en goede isolatie, waardoor ze weinig energie nodig hebben. Om te verwarmen gebruiken ze geen aardgas.
Onderzoek naar de best passende warmtevoorziening loopt nog. Daarbij kijken ze ook of het direct aangeboden kan worden aan particuliere eigenaren op het eiland.

Meedenken

De aannemer schuift in dit project al vroeg aan tafel. Deze partij helpt ons om het plan efficiënter te ontwikkelen. Dat betekent dat we ook al vroeg afspraken kunnen maken over de bouwactiviteiten en over het bouwverkeer op het eiland. Daarbij vinden we het belangrijk dat de omwonenden zo weinig mogelijk overlast hebben.

Inrichting bouwterrein

U kunt de aannemer straks helpen bij het bedenken van de beste inrichting van het bouwterrein. U weet meer dan wij over het dagelijks leven op het eiland, dus wij nemen graag uw input mee.

Openbaar groen

Wanneer de nieuwbouw is opgeleverd en de nieuwe bewoners hun woningen hebben betrokken, kan de buurt meedenken over de inrichting van het openbare groen aan de oever van de Zaan ten noorden van de locatie. Dat is dan pas in 2023.

Artist Impressions

Deel deze pagina