Badhuisweg

Eerste informatie gedeeld met omwonenden

Rochdale en gemeente Zaanstad zijn heel blij dat we op deze mooie plek straks 120 sociale huurwoningen kunnen bieden aan mensen die op zoek zijn naar een woning. 
Meer dan 200 belangstellenden meldden zich aan voor het webinar van afgelopen 20 januari. Deze informatie riep al veel vragen op. De antwoorden bundelen we hier. De vervolgstappen houden we hier ook bij.

Het nieuwbouwplan

Op de plek van het kantoorgebouw dat er nu staat, komen twee woontorens met in totaal 120 sociale huurwoningen. Het worden verschillende twee- en drie-kamerwoningen van 40 tot wel 60m2. Het type woning is vooral geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens die graag in een energiezuinige, comfortabele flat willen wonen. 

Stukje Zaanoever erbij

De architect werkt samen met de supervisor van de gemeente Zaanstad, aan een mooie toevoeging aan de skyline van Zaandam. Daarbij blijft veel ruimte voor groen aan de Zaanoever voor iedereen.

Parkeren

De nieuwe bewoners kunnen op eigen terrein parkeren, maar niet iedere woning heeft een eigen parkeerplek. Er komen plekken voor deelauto`s en we verwachten dat niet iedereen een auto heeft in zo`n binnenstedelijk gebied.

Aardgasloos

De gebouwen krijgen zonnepanelen en goede isolatie, waardoor ze weinig energie nodig hebben. Om te verwarmen gebruiken ze geen aardgas.
Onderzoek naar de best passende warmtevoorziening loopt nog. Daarbij kijken ze ook of het direct aangeboden kan worden aan particuliere eigenaren op het eiland.

Meedenken

De aannemer schuift in dit project al vroeg aan tafel. Deze partij helpt ons om het plan efficiĆ«nter te ontwikkelen. Dat betekent dat we ook al vroeg afspraken kunnen maken over de bouwactiviteiten en over het bouwverkeer op het eiland. Daarbij vinden we het belangrijk dat de omwonenden zo weinig mogelijk overlast hebben.

Inrichting bouwterrein

U kunt de aannemer straks helpen bij het bedenken van de beste inrichting van het bouwterrein. U weet meer dan wij over het dagelijks leven op het eiland, dus wij nemen graag uw input mee.

Openbaar groen

Wanneer de nieuwbouw is opgeleverd en de nieuwe bewoners hun woningen hebben betrokken, kan de buurt meedenken over de inrichting van het openbare groen aan de oever van de Zaan ten noorden van de locatie. Dat is dan pas in 2023.

Scheepswerf

De gemeente heeft contact met de initiatiefnemers van de historische scheepswerf, Zaans Maritiem. De ontwikkeling van sociale woningbouw heeft prioriteit bij Rochdale.

Wat is de voorlopige planning?

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden