Geen objecten gevonden

Breehorngebied

Drie nieuwbouwprojecten

In het Breehorngebied hebben wij drie nieuwbouwprojecten:

  • Sterrenhof (43 eengezinswoningen)
  • De Dammer (90 appartementen)
  • De Schaker (93 appartementen)

Eengezinswoningen in de Sterrenhof

In februari 2018 zijn we in het Breehorngebied gestart met de bouw van 43 eengezinswoningen. De bouw wordt uitgevoerd door Van Wijnen bouwbedrijf. Bekijk hier een video over wat het betekent om een zeer energiezuinige woning te bouwen

Het nieuwbouwblok ligt aan vier straten: de Balgzandstraat, Breehornstraat, Slootdorpstraat en de Krabbendamstraat. 
De woningen bestaan uit twee lagen met een zolder. Ze zijn zeer ruim, circa 119 m2. 

Het energieverbruik van de woningen van de Sterrenhof zal laag zijn. Vloer, gevels en daken zijn extra geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen. De woningen hebben een ventilatiesysteem met warmte-terugwinnnig en stadsverwarming.

Privé-binnentuin

Alle woningen hebben een tuin die uitkomt op de besloten gezamenlijke binnentuin. Deze binnentuin is alleen bereikbaar vanuit de 43 woningen; de allerkleinsten kunnen hier beschermd spelen.

Sociale huur

De woningen worden sociale huurwoningen voor gezinnen met een maximaal jaarinkomen van € 41.056 (prijspeil 2018). De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Komt er een woning vrij? Dan bieden we die aan via WoningNet.

Sociale huurappartementen in De Dammer

Aan de nieuwe Krabbendamstraat en Limmenstraat hebben wij De Dammer gebouwd. Dit complex telt 90 appartementen van circa 54 m2.

Bij het ontwerp van het gebouw is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zorgen zonnepanelen op het dak deels voor de stroomvoorziening. Daarnaast zijn de woningen aangesloten op de stadsverwarming.

Alles verhuurd

Alle appartementen zijn verhuurd. In november 2017 kregen de eerste bewoners hun sleutel. Komt er een woning vrij? Dan bieden we deze opnieuw te huur aan via WoningNet.

Sociale huurappartementen in De Schaker

Naast De Dammer gaan we nog een appartementencomplex bouwen: De Schaker. Dit zal er bijna hetzelfde uit komen te zien. Het ontwerp van beide gebouwen is van LEVS architecten. In opdracht van collega-corporatie Stadgenoot ontwerpt LEVS architecten nog een 3e soortgelijk appartementencomplex. Dit komt naast De Schaker te staan. De huidige woningen aan de Slootdorpstraat worden hiervoor gesloopt.

De Schaker krijgt appartementen met verschillende afmetingen. Zo zijn er een aantal studio’s (1-kamerwoningen), 2-kamerappartementen en 2,5-kamerappartementen. Het gemiddelde oppervlak van deze appartementen is circa 60m2. Een aantal appartementen, onder andere op de begane grond, zijn zeer geschikt voor senioren.

Alle woningen krijgen een mooi balkon of terras.

Energiezuinig

De Schaker is een zeer energiezuinig gebouw. Vloer, gevels en daken zijn extra dik geïsoleerd. De ramen worden voorzien van trippelglas en op het dak komen zonnepanelen. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming.

Planning

Op dit moment werkt Bouwbedrijf Dijkstra Draisma aan de tekeningen. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. 

Inmiddels is de bouw gestart met het inrichten van het bouwterrein. In september 2018 worden de palen geslagen. 

Als alles volgens planning verloopt, dan is het gebouw eind 2019 klaar.

Interesse? 

De woningen worden tegen die tijd aangeboden via WoningNet. Wilt u reageren op een woning in De Schaker? Dat kan alleen als u bij WoningNet staat ingeschreven.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden