Breehorngebied

Drie nieuwbouwprojecten

In het Breehorngebied hebben wij 226 nieuwe huurwoningen neergezet. Ze zijn allemaal verhuurd, als er weer een leeg komt dan verhuren we die via WoningNet.

  • Sterrenhof (43 eengezinswoningen)
  • De Dammer (90 appartementen)
  • De Schaker (93 appartementen)

Eengezinswoningen in de Sterrenhof

In februari 2018 zijn we in het Breehorngebied gestart met de bouw van 43 eengezinswoningen. Bekijk hier de video van bouwbedrijf Van Wijnen over wat het betekent om een zeer energiezuinige woning te bouwen

Het nieuwbouwblok ligt aan vier straten: de Balgzandstraat, Breehornstraat, Slootdorpstraat en de Krabbendamstraat. De woningen bestaan uit twee lagen met een zolder. Ze zijn zeer ruim, circa 119 m2. Alle woningen zijn eind 2018 verhuurd.

Het energieverbruik van de woningen van de Sterrenhof is heel laag bij goed gebruik. Vloer, gevels en daken zijn extra geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen. De woningen hebben een ventilatiesysteem met warmte-terugwinning en stadsverwarming.

Sociale huurappartementen in De Dammer

Aan de nieuwe Krabbendamstraat en Limmenstraat hebben wij De Dammer gebouwd. Dit complex telt 90 appartementen van circa 54 m2.

In november 2017 kregen de eerste bewoners hun sleutel.

Bij het ontwerp van het gebouw is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zorgen zonnepanelen op het dak deels voor de stroomvoorziening. Daarnaast zijn de woningen aangesloten op de stadsverwarming.

Sociale huurappartementen in De Schaker

Het nieuwste appartementencomplex heet 'de Schaker' en ligt direct naast de Dammer. In de Schaker zijn 93 appartementen met verschillende afmetingen: studio’s (1-kamerwoningen), 2-kamerappartementen en 2,5-kamerappartementen. Het gemiddelde oppervlak van deze appartementen is circa 60m2. Een aantal appartementen, onder andere op de begane grond, is zeer geschikt voor senioren. Alle woningen hebben een mooi balkon of terras.

De Schaker is bijna energieneutraal. Vloer, gevels en daken zijn extra dik geïsoleerd. De ramen van de woningen zijn van trippelglas. Warmte en warmwater komt van stadsverwarming en koken is elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen die de huishoudens voorzien van een deel van hun elektriciteit. Zeker als je overdag je apparaten laat draaien scheelt het in het verbruik van fossiele energie.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden