Geen objecten gevonden

Videobellen

Videobellen is nieuw bij Rochdale. We zijn aan het onderzoeken of we hiermee onze dienstverlening kunnen verbeteren. Heeft u contact met ons over een reparatie of over een onderhoudsverzoek? We kunnen u dan vragen om met ons te videobellen. Direct, met een medewerker klantcontact, of op afspraak, met één van onze opzichters. 

Met videobellen kunt u ons zaken in uw woning laten zien, waardoor wij uw vraag of verzoek beter kunnen beoordelen. Zo kunnen wij u sneller helpen, en is het niet altijd nodig om bij u langs te komen voor een inspectie of reparatie.

Wat is een videogesprek?

Een videogesprek is een online gesprek via uw uw computer, laptop, tablet of smartphone. U heeft beeldcontact met onze medewerker, en met uw camera kunt u ons laten zien waar uw vraag over gaat. Vergelijkbaar met wat u misschien al kent van bijvoorbeeld Facetime, WhatsApp of Zoom. Maar dan in de eigen omgeving van Rochdale.

Hoe veilig is een videogesprek?

Wij vinden ook online uw privacy en veiligheid erg belangrijk. Het voeren van een videogesprek gebeurt daarom in een veilige omgeving. U ontvangt een link naar een beveiligde omgeving waar u een-op-een met één van onze medewerker kunt spreken. Onze medewerker kan nooit uw beeldscherm zien. Als u tijdens het gesprek uw scherm wilt delen, moet u daar altijd toestemming voor geven. Wij maken zonder uw toestemming ook geen beeld- of geluidsopnames van het gesprek dat wij met u voeren.

Videogesprek met uw computer, laptop, tablet of smartphone

Een videogesprek voeren is heel eenvoudig. Dit kan via uw computer, laptop, tablet of smartphone. U krijgt van onze medewerkers een e-mail met een beveiligde link. Om het videogesprek te starten, klikt u op de link. Het gesprek begint dan vanzelf.

Wat heb ik nodig voor een videogesprek?

  • Een computer, laptop, tablet of smartphone met een functionerende (web)camera
  • Voor desktop/laptop: Google Chrome, Firefox, Safari of Microsoft Edge (Let op: Microsoft Internet Explorer is niet geschikt voor videogesprek)
  • Voor mobiel/tablet: iOS of Android
  • Een goede internetverbinding, bijvoorbeeld via 4G of voldoende wifi-dekking

Tips:

  • Gebruik bij voorkeur uw mobiele telefoon voor het videogesprek. Dan kunt u ons makkelijk uw camera ergens op richten zodat wij met u mee kunnen kijken.
  • Met de link die u van ons krijgt, kunt u een aantal dagen van tevoren inloggen. U kunt dan alvast testen of uw apparaat geschikt is voor videogesprekken.
  • Zorg dat u voor het gesprek een rustige ruimte beschikbaar heeft waar u ongestoord kunt spreken.

Deel deze pagina