Uit elkaar: een van de huurders vertrekt

Bij een scheiding of uit elkaar gaan moet u ook uw huurcontract laten aanpassen. 
U kunt dit direct regelen in Mijn Rochdale. Heeft u nog geen account? Vraag direct een Mijn Rochdale account aan.
 

Log in om vertrokken huurder te melden

Kunt u geen online aanvraag doen?
Vul dan het aanvraagformulier wijziging huurcontract vertrekkende huurder (pdf) in en stuur het naar ons op

Als u getrouwd of geregistreerd partner was

Zolang u getrouwd bent of geregistreerd partner, heeft u allebei rechten als huurder. Bent u onderling overeengekomen wie in de woning blijft wonen, dan kunnen wij het huurcontract voor u aanpassen. Hiervoor zijn beide handtekeningen noodzakelijk.

In andere gevallen hebben wij een uitspraak van de rechtbank nodig waaruit blijkt aan wie de woning is toegewezen. Pas nadat wij een kopie van deze uitspraak hebben ontvangen kunnen wij de huurovereenkomst aanpassen.

De huurder die in de woning blijft, moet ook in zijn of haar eentje voldoen aan de voorwaarden voor de woning. Denk daarbij aan inkomenseisen of speciale woningen voor mindervaliden of met een leeftijdsgrens. 

Als u samenwoonde

Waren u en uw partner niet getrouwd en had u geen geregistreerd partnerschap, dan moet uw naam op het huurcontract staan als u in de woning wilt blijven. Bent u geen medehuurder, dan heeft u geen recht op de woning. 
De huurder die op het contract staat mag in de woning blijven.

Staan er twee huurders op het contract? Bij de aanvraag om het huurcontract aan te passen doet de vertrekkende huurder afstand van de woning en geeft de achterblijvende huurder aan hiermee akkoord te gaan.

Bij vrije sectorwoningen wordt de huurovereenkomst aangegaan voor minimaal één jaar. Het is dan juridisch niet toegestaan dat een huurder vertrekt uit de woning.