Geen objecten gevonden

Doorstromen

Woont u eigenlijk ’te groot’? Bijvoorbeeld omdat uw kinderen uit huis zijn? En wilt u best kleiner wonen? Of bent u al wat ouder en wilt u graag naar een benedenwoning? Dan zijn er voorrangsregelingen die het verhuizen naar een meer geschikte woning makkelijker maken. Deze regelingen gelden alleen voor sociale huurwoningen.

Doorstroomregeling

Als u huurder bent van Rochdale, kunt u versneld doorstromen van een grote naar een kleinere woning. Dat kan met onze ‘Doorstroomregeling’.

Van Groot naar Beter

Woont u in Amsterdam dan zijn er nog twee manieren om door te stromen. Wilt u bijvoorbeeld van een grote sociale huurwoning naar een kleinere? Dan kunnen wij u met voorrang een passende woning aanbieden.Met de 'Van Groot naar Beter-regeling' helpen we huurders die te groot wonen verhuizen naar een kleinere, passende woning. Denk hierbij aan een woning die gelijkvloers is, een liftvoorziening heeft of op de begane grond is, of een seniorenwoning. En is de nieuwe woning duurder? Dan kunt u in veel gevallen uw oude huur behouden.

Van Hoog naar Laag

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u binnen Amsterdam verhuizen naar een benedenwoning of een woning met lift? Dan is de regeling van ‘Hoog naar Laag’ misschien iets voor u. Via deze regeling zoekt u met voorrang naar een woning op begane grond of een woning met lift. Amsterdammers vanaf 70 jaar behouden in de nieuwe woning de huurprijs die zij in hun oude woning betaalden. Het kan zelfs dat de nieuwe huurprijs lager wordt. Dit gebeurt wanneer zowel uw oude huurprijs en de nieuwe huurprijs te hoog zijn voor uw inkomen. De nieuwe huurprijs wordt dan aangepast aan uw inkomen.

Aanvragen

Wilt u graag verhuizen en denkt u dat u in aanmerking komt voor een van deze regelingen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag met het vinden van een passende woning.

Regels in beeld

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden