Geen objecten gevonden

Mevrouw Elsthout verhuisde van groot naar beter

Aanvankelijk vond mevrouw Mary Elsthout het maar niks; gebruikmaken van een regeling om naar een kleinere woning te verhuizen. “Het begon met een brief en slapeloze nachten. Maar toen het balletje eenmaal was gaan rollen, werd ik alsmaar enthousiaster.” 

In oktober 2018 verhuisde Mary. “Van een 5-kamerwoning naar 3 kamers op 60 vierkante meter. Voor de kerstboom is hier geen plek, dus die zet ik dit jaar niet. Mijn zoon zei: ‘Maar dan kun je niet meer met je kleindochter de kerstboom optuigen!’ Dat is natuurlijk ook wel jammer. Dus volgend jaar zet ik er eentje op het deels inpandige balkon, mijn loggia. Met lichtjes die geschikt zijn voor buiten.”

In gesprek

Pragmatisch. Zo gaat Mary met de dingen om. In februari kreeg ze een brief. Daarin stond dat de gemeente stopt met een tegemoetkoming in de huur. Haar maandelijkse kosten zouden daardoor flink stijgen.

“Ik heb er wekenlang slecht van geslapen. Er stond in de brief wel dat ik kon gebruikmaken van een regeling om met voorrang naar een kleiner en goedkoper huis te verhuizen. Maar ik was te veel van streek om daar iets mee te doen.”

Gelukkig drong een van haar drie zoons erop aan om met Danny Westendorp van Rochdale te gaan praten. Zijn naam stond in de brief. “Dat heb ik gedaan. En daar ben ik nog steeds ontzettend blij om.”

Gouden tip

Danny beantwoorde alle vragen van Mary en stelde haar gerust. “Hij heeft ervoor gezorgd dat ik voorrang kreeg op WoningNet. En hij gaf me een gouden tip.

Danny wees me op een nieuwbouwcomplex in de Houthavens met sociale huurwoningen. Dat zou een week later op WoningNet worden geadverteerd en daar moest ik volgens hem op reageren. Ik heb naar hem geluisterd.”

Kandidaat nummer 1

Ik was een weekje op Vlieland aan het kamperen, toen ik bericht kreeg van Ymere, de verhuurder: voor 1 woning was ik kandidaat nummer 2.

Voor een andere stond ik op nummer 1! Ik heb ze meteen gebeld en een week later zat ik er op kantoor, met een hele waslijst aan gegevens. Ze vragen je het hemd van het lijf tegenwoordig.”

Verhuizing

Op 21 oktober is Mary verhuisd. Met de hulp van haar 3 zonen en 8 van hun vrienden. “Sinds juli, toen het zeker was dat ik ging verhuizen, ben ik gaan opruimen en inpakken. Ik heb maanden tussen de dozen gezeten.” De verhuizing zelf verliep voorspoedig.

Of ze al gewend is? “Heel erg! Het is hier zo fijn. In Geuzenveld is de geluidsoverlast van Schiphol de afgelopen jaren enorm toegenomen. Daar heb ik hier geen last van. Verder is dit een ontzettend leuke buurt. En: ik zit nu dicht bij mijn kinderen en kleinkinderen.” 

Van Groot naar Beter

De beslissing van Mary om gebruik te maken van de voorrangsregeling Van Groot naar Beter bleek de juiste. “Het praten met Danny en het verhuizen naar deze woning heeft me heel erg gelukkig gemaakt!”

Vragen?

Heeft u nog vragen over Van Groot naar Beter? Neem dan contact op met Monique Bos via 06-12 64 03 27 of mbosrochdalenl.

Lees meer over doorstromen >

Naar een passende woning

Mevrouw Elsthout maakte gebruik van de verhuisregeling Van Groot naar Beter. Ze liet een 5-kamerwoning achter. Met voorrang heeft zij een passende woning toegewezen gekregen. 

Meer over deze en andere doorstroomregelingen leest u op de pagina Doorstromen.

Deel deze pagina