Geen objecten gevonden

Een woning delen met vriendinnen

Vriendinnen Aniek Wichers, Melissa Lassche en Renske de Boer huren samen een appartement in de vrije sector. Ze doen dat met een Friends-contract. “De mogelijkheid van een garantstelling van onze ouders gaf de doorslag”, aldus Aniek.

Hoe kennen jullie elkaar?

Melissa: “Aniek en ik zijn sinds de middelbare school hele goede vriendinnen. Renske ken ik van Uilenstede, de studentencampus in Amstelveen. Daar hadden wij een half jaar een kamer op dezelfde verdieping.”

Waarom samen een huis huren?

Aniek: “Ik wil nog niet alleen wonen, dat is superongezellig. Bovendien is Amsterdam vrij duur. Vandaar dat Melissa en ik samen op zoek gingen. Ik heb alle webpagina’s van de Amsterdamse woningcorporaties bezocht. Zo las ik over de mogelijkheden voor jongeren om samen een huis in de vrije sector te huren. Rochdale had het grootste aanbod. Met zijn drieën was het haalbaarder dan met zijn tweeën, dus hebben we Renske erbij gevraagd.”

Snel geholpen door Rochdale?

Melissa: “Op een vrijdagmiddag zijn we naar het kantoor van Rochdale gefietst voor meer informatie over hun Friends-contracten. En om te vragen hoe we het meeste kans maakten. De vrouw achter de balie was heel lief. Ze gaf ons een heel fijn gevoel over Rochdale. We konden al wat huren via een makelaar. Maar dat hebben we niet gedaan, omdat dat niet goed voelde.”

En snel iets gevonden?

Aniek: “We hebben best wat moeite moeten doen. En na de bezichtiging van deze woning duurde het twee weken voordat we te horen kregen dat we die konden huren.” Renske: “Maar toen we eenmaal dat bericht kregen, ging het snel. Vier dagen later was alles geregeld. We zijn erg goed geholpen door Rochdale en vragen werden snel beantwoord.”

Is het lekker wonen hier?

Aniek: “We hebben zelfs een parkeerplek in de parkeergarage onder het gebouw.” Renske: “Het is een mooi huis. Licht en ruim.” Melissa: “Behalve Renskes kamer. Maar die betaalt dan ook minder huur dan Aniek en ik.” Aniek: “Er zit trouwens ook een vaatwasser in de keuken. Wat wil je nog meer?”

Deel deze pagina