Geen objecten gevonden

Stroom van de zon bij de heer Janssen

Zonnepanelen op een sociale huurwoning, kan dat?

Meteen doen! zeggen andere huurders van sociale huurwoningen

Al 341 huurders van Rochdale gingen u voor. Zij hebben nu zonnepanelen op het dak en profiteren van stroom van de zon.

Toen ik eenmaal het voordeel zag, was ik om. Ik had die investering nooit privé kunnen doen.

de heer Kelder, Zaandam

“Wij hebben nu zo’n anderhalf jaar energie via zonnepanelen en we zien de meter nog steeds teruglopen.

Mensen in de buurt komen vragen wat wij van onze zonnepanelen vinden. Zelf zijn ze afwachtend, terughoudend of bang. Maar waarom? Dat is helemaal nergens voor nodig. Ik zeg tegen iedereen: gewoon doen!

Overlast? Nee hoor, alles ging perfect. En de begeleiding en informatie vanuit Rochdale: prima. Daar heb ik niets aan toe te voegen.” De heer Sanders, Diemen

“Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Twee goede redenen om zonnepanelen te nemen, toch?

Van de werkzaamheden hadden we nauwelijks last. In een middagje was het gebeurd.” De heer De Rijk, Zaandam

“Ik heb te doen met die mensen in Groningen. We moeten van het gas af. Van windmolens ben ik geen fan, maar over zonnepanelen ben ik erg enthousiast! Niemand heeft er last van.

Ik woon in een flat en dacht dat we niet zoveel konden. Maar we hebben een groot plat dak met meer dan genoeg ruimte voor zonnepanelen. In een andere flat hier in de buurt wilden ze dat niet. Ik dacht: wat dom! Energie wordt steeds duurder. Met zonnepanelen houd je de kosten binnen de perken.

Niks te klagen over de werkzaamheden tijdens het leggen en aansluiten van de panelen. Van tevoren wordt je rustig verteld wat er gaat gebeuren.

Wat ik tegen andere huurders wil zeggen die een aanbod van Rochdale krijgen om zonnepanelen te plaatsen? Als de donder doen! Nu zit er nog subsidie op, straks worden ze alleen maar duurder.” Mevrouw Scholte van Albert, Diemen

“Op zonnige dagen is het heel leuk dat je weet dat je veel meer energie opwekt dan je verbruikt. En de zon gaat steeds vaker schijnen in Nederland ...” Mevrouw Veldkamp, Amsterdam

Vanzelfsprekend liever stroom van de zon

In juni 2018 kreeg de familie Timmer zes PV-panelen op het dak. Hun eengezinswoning in Zaandam werd door Rochdale energiezuiniger gemaakt. De daken van het wijkje liggen gunstig voor zonnepanelen.
Meneer Timmer is nog steeds blij met de panelen als we hem in november weer bellen. “Het is afwachten wat de winter gaat doen, maar de zomer was geweldig voor zonnepanelen!”
Voor hem en zijn vrouw was het vanzelfsprekend om de aanbieding van Rochdale goed te bekijken: “Je wilt bijdragen aan het milieu en je wilt er centjes aan overhouden. Alles werd keurig netjes uitgelegd en het voordeel was duidelijk. Je houdt er altijd wat aan over en je gebruikt duurzame energie. Vreemd eigenlijk dat er niet veel meer mensen ja hebben gezegd.”
Hij was ook tevreden met de aanleg van de installatie, hoewel het even misging bij het aanmelden bij de energieleverancier. Hij dacht dat het bedrijf alles zou doen, maar na een maand was er nog niets bekend bij de NUON. “Toen heb ik het zelf maar gedaan en was het achteraf geloof ik dubbelop.” Dat is een leerpunt voor Rochdale.

Blij met zonne-energie

De familie Kelder is blij met de zes PV-panelen op het dak. Daarmee krijgen ze stroom van de zon en gaat hun energierekening omlaag. Dit was mogelijk omdat hun woningen werden aangepakt om de isolatie te verbeteren. Samen met Lens BV maakte Rochdale een aantrekkelijk aanbod: wij schaffen de panelen aan en de huurders betalen een maandbedrag dat gunstig is ten opzichte van de minimaal verwachte opbrengst van de panelen. Rein Kelder uit Zaandam ging niet over één nacht ijs toen het voorstel van Rochdale kwam. Hij wilde goed uitrekenen of hij er echt voordeel van zou hebben: “Ik heb gekeken bij Nuon en ik had allerlei technische vragen. Toen ik eenmaal het voordeel zag, was ik om. Ik had die investering nooit privé kunnen bekostigen.” Toen we hem belden lagen de panelen net een paar weken en hadden ze al 200kw geleverd. Het liefst zou Kelder de opbrengst direct op een mobiele app kunnen zien, maar die hebben ze er niet bijgekregen. Dat is een minpuntje, maar als een andere huurder hem om advies zou vragen, zegt hij:

Meteen doen! Het is goed voor je portemonnee en de aanleg van het systeem is perfect gegaan.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden