Het Breehorngebied

Breehorn ligt in de Waterlandpleinbuurt. De Waterlandpleinbuurt is een tuinstad die in de jaren 60 van de 20e eeuw is gebouwd. Tot oktober 2012 heette de buurt Nieuwendam-Noord.

De wijk ligt langs de A10 (Ringweg Noord) en heeft relatief veel groen en water. Bovendien zijn er goede verbindingen met natuurgebieden in Waterland, aan de andere kant van de snelweg.

De Waterlandpleinbuurt was een typische jaren 60 wijk. Er stonden bijvoorbeeld veel dezelfde type woningen. En 95% ervan waren sociale huurwoningen.

Breehorngebied

In 2001 is gestart met het maken van plannen om de wijk te vernieuwen. De crisis van 2008 en de jaren erna heeft voor veel vertraging gezorgd. Maar inmiddels is het eind van de vernieuwing in zicht. De werkzaamheden aan de woningen van Rochdale duren nog tot begin 2020.

De vernieuwing geeft de Waterlandpleinbuurt meer allure. Daar zorgt onder andere het vernieuwde winkelcentrum voor, met winkels, horeca, terrasjes en voorzieningen. Het Breehorngebied is nog in ontwikkeling. Het wordt een kindvriendelijke buurt. Een autovrije wandelstrook doorkruist de hele buurt en verbindt twee nieuwe basisscholen met elkaar. Om plaats te maken voor deze nieuwe buurt zijn 1.200 woningen gesloopt. Het Breehorngebied telt straks 1.600 nieuwe woningen, vier brede scholen, een wijkcentrum en een jongerencentrum. Alle woningen van Rochdale zijn inmiddels gesloopt. In de plaats daarvan staan nu drie nieuwbouwprojecten. Met deze drie projecten hebben we weer voor een heleboel sociale huurwoningen gezorgd in Amsterdam Noord. Komt er in een van deze complexen een woning vrij? Dan bieden we die aan via WoningNet.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden