Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

De heer Benali in De Eijk

Rondleiding door een complex voor 55-plussers

De Eijk in Hoofddorp is een appartementengebouw voor 55-plussers. Het is in 2016 opgeleverd. Moustapha Benali woont er vanaf het begin. Hij is erg sociaal en heeft graag contact met mensen. Vindt hij De Eijk een fijne plek om te wonen?

Moustapha is de jongste bewoner van De Eijk. En heel actief. Zo is hij lid van de bewonerscommissie. We krijgen een rondleiding van hem. We beginnen bij de recreatiezaal. Vanwege corona wordt die even niet gebruikt. Maar normaal gesproken worden er vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag, activiteiten georganiseerd.

Het is hier heel gezellig wonen

Lekker bezig

“Denk aan schilderen, breien, gymen, koffie-ochtenden en koffie-middagen”, somt Moustapha op. “We vieren Sinterklaas en Kerst en bewoners kunnen hun verjaardag hier vieren. Één keer per week eten we gezamenlijk. We hebben een mooie keuken. Er komen vrijwilligers die voor ons komen koken. En ik vraag ook wel eens aan mensen die hier wonen of ze willen helpen. Het aantal eters wisselt nogal, maar er zijn er altijd minstens tien. Bij het eten en alle activiteiten is het altijd een gezellige boel.”

Groene binnentuin

We lopen even terug naar de centrale hal en openen daar de deur naar de gezamenlijke binnentuin. We stappen in een mooi aangelegde, goed onderhouden groene oase. In het midden staan bankjes.

Moustapha: “Als het lekker weer is, zoeken veel bewoners elkaar op in de tuin. Bij de bankjes, of ze zetten hun eigen stoel neer. Dat mag. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 hebben hier verschillende zangers en zangeressen opgetreden. Er stonden mensen vanaf hun balkon te luisteren en mee te zingen en er kwamen buren naar buiten.” Corona werd even naar de achtergrond gedrukt.

Of mensen geen eigen tuintje missen, vragen we. “De bewoners op de begane grond hebben een terras. Alle anderen een balkon. En ze genieten allemaal van de gezamenlijke binnentuin. De mensen die eerst zelf een tuin hadden, vinden het erg prettig dat ze er nu geen meer hoeven te onderhouden.”

 

Zelf praten met een bewoner uit De Eijk
Wilt u zelf van een bewoner uit De Eijk horen hoe het is om in een nieuw appartementencomplex voor 55-plussers te wonen? Of zou u wel eens wat vragen willen stellen? Dat kan. 

Moustapha Benali en René Mol staan u graag te woord. 

Wilt u een van hen spreken? Geef dit dan door aan Esther van der Weerd van Rochdale. Zij geeft uw telefoonnummer door aan Moustapha of René, die u vervolgens opbellen. 

U bereikt Esther via telefoonnummer 06-21 25 80 78. Of per mail via [email protected] Esther werkt van maandag tot en met donderdag. 

Toegankelijke woningen

Tot slot neemt Moustapha ons mee naar een buurman, René Mol. Die heeft ons uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn woning. Over het gebouw en de woningen vertelt Moustapha nog: “Er zijn nergens drempels. De galerijen zijn breed genoeg voor een rolstoel. En we hebben allemaal een eigen berging op de begane grond. Wie een scootmobiel heeft, kan die daar stallen en opladen.”

De woning die we binnenkomen is ruim en licht. René bevestigt het verhaal: het is hier prettig wonen. De woningen zijn erg fijn. Maar wat hem het meest bevalt, is dat er volop mogelijkheden zijn om je buren te ontmoeten. “Het is hier heel gezellig wonen.”