Geen objecten gevonden

Verduurzaming Hakfort en Huigenbos

Bewoners van Hakfort en Huigenbos wonen op een fijne plek. Alleen zijn de woningen niet energiezuinig. Dat kost veel geld en is slecht voor het klimaat. We willen daarom de woningen verduurzamen. Zodat huidige en toekomstige bewoners minder energie hoeven te gebruiken om de woning en het water warm te krijgen.

Amsterdam aargasvrij in 2040

De gemeente Amsterdam wil in 2040 aardgasvrij zijn. De flats in Hakfort en Huigenbos hebben nu nog aardgas. Om ze aardgasvrij te maken werkt Rochdale aan een verduurzamingsplan. In de buurt van Hakfort en Huigenbos ligt een warmtenet, woningen kunnen hierop aangesloten worden. Om een goed verduurzamingsplan te maken is onderzoek nodig. Want naast aansluiting op het warmtenet willen we meer maatregelen nemen zodat de woningen van Hakfort en Huigenbos minder energie nodig hebben om te verwarmen. Om comfortabel te wonen is een goed geïsoleerde woning erg belangrijk. 

Startbijeenkomst over de verduurzaming  

Op woensdag 9 november organiseren we een startbijeenkomst waarbij alle bewoners van de flats Hakfort en Huigenbos welkom zijn.  De bijeenkomst is bedoeld om kennis te maken, eerste informatie te delen en vragen te beantwoorden over de verduurzaming. Alle bewoners van Hakfort en Huigenbos zijn hiervoor uitgenodigd.
Ook ontvangen de bewoners twee brieven. Een brief met een aankondiging over het woonwensenonderzoek, en een brief over een technisch onderzoek. 

En hoe verder?

Na de startbijeenkomst op 9 november gaan we themabijeenkomsten organiseren. Deze gaan bijvoorbeeld over elektrisch koken, stadswarmte, isolerende maatregelen aan de woning en het gebouw, etc. Bewoners worden hier persoonlijk voor uitgenodigd. 

Vragen?

Bewoners van Hakfort en Huigenbos die vragen hebben over  het verduurzamingsplan kunnen contact opnemen met Grada Hiddink via ghiddink@rochdale.nl of 06 2125 81 16. 

Voorlopige planning Hakfort Huigenbos

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.