Jaarverslag

Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven

Woningstichting Rochdale heeft in 2016 opnieuw veel goede resultaten geboekt en kan hierdoor terugzien op een mooi jaar.

Financieel resultaat
Het totale jaarresultaat over 2016 bedroeg ruim euro 633 miljoen (2015: 341 miljoen). Dat betekent niet dat we veel rijker zijn geworden. Net zoals in 2015 is het overgrote deel van het resultaat (meer dan 568 miljoen) het gevolg van de stijging van de waarde van ons vastgoed, en dan vooral in Amsterdam. Omdat deze waardestijging in de stenen zit en wij dit geld niet kunnen besteden, is het eerder genoemd bedrag een papieren winst.  Nadeel van deze waardestijging is ook dat we meer belasting moeten afdragen aan de overheid in de vorm van de verhuurdersheffing.
‘We hebben afgelopen jaar keuzes gemaakt om te kunnen doen waar we voor zijn als corporatie: mensen een thuis geven’, aldus Hester van Buren, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Het uitgebreide jaarverslag is terug te vinden op deze site, dat geldt ook voor de samenvatting of klik hieronder op de populaire versie met veel afbeeldingen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden