Geen objecten gevonden

Medische urgentie

Intern

  • Als de huurder voor het eerst belt kun je de procedure zoals hier beschreven doorgeven. De huurder moet eerst zelf de aanvraag doen via MO-zaak.
  • Belt de huurder tijdens de procedure (dus nadat hij het heeft opgestuurd) dan kun je doorverbinden naar Leonie Oosting. Zij behandelt het het medisch advies.

<einde interne informatie>

Is het voor u om medische redenen noodzakelijk om te verhuizen, dan kunt u een medische  urgentie aanvragen. Met een medische urgentie kunt u met voorrang een voor u passende woning krijgen.

Wanneer is er sprake van medische urgentie?

U kunt aanspraak maken op de voorrangsregeling bij woningtoewijzing op basis van medische urgentie bij De Corporatie als:

  • uw huidige woning om technische en/of financiĆ«le of verhuurbare reden niet kan worden aangepast en de aanpassing in de woonsituatie voor u dringend noodzakelijk is
  • een woningaanpassing in verband met de aard van de medische noodzaak niet afdoende is  

U krijgt een medische urgentie wanneer het voor u dringend noodzakelijk is om te verhuizen. Of u in aanmerking komt voor een medische urgentie wordt bepaald door een daarin gespecialiseerd bureau. Zoekt u een woning bij De Corporatie, dan moet u deze medische urgentie aanvragen bij MO-zaak. Een medische urgentie van bijvoorbeeld een huisarts volstaat niet.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden