Schimmelstraat 69-79

De woningen aan de Schimmelstraat 69-79 zijn omstreeks 1909 gebouwd. Rochdale heeft de woningen in de jaren ’90 overgenomen van de gemeente.

Wat gaan we doen?

De woningen zijn in een zeer slechte bouwkundige staat. Er heeft de afgelopen jaren weinig onderhoud plaatsgevonden. Daarom hebben we besloten om de woningen te slopen en nieuwe terug te bouwen.

Wat betekent dit voor huidige huurders?

Rochdale heeft samen met de bewoners een sociaal plan gemaakt. In dit plan staat welke rechten en plichten zij hebben en hoe wij voor, tijdens en na de verhuizing kunnen helpen. Tijdens een bijeenkomst in oktober 2019 zijn de aanwezige bewoners akkoord gegaan met het sociaal plan. In december 2019 heeft Rochdale de peildatum aangevraagd. De verwachting is dat in maart 2020 de peildatum wordt afgegeven door de gemeente.
In het sociaal plan zijn over onder andere de hieronder benoemde zaken afspraken gemaakt met bewoners:

•    Terugkeer mogelijkheid naar de nieuwbouw in de Schimmelstraat
•    Verhuizen in de Kinkerbuurt

Een deel van de bewoners heeft gekozen om binnen de Kinkerbuurt naar een volledige gerenoveerde woning te verhuizen. Deze woning ligt vlakbij hun oude woning.

•    Peildatum en stadsvernieuwingsurgentie

Bewoners die niet wilde verhuizen binnen de Kinkerbuurt hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van een stadsvernieuwingsurgentie. Daarmee kunnen ze met voorrang reageren op woningen die geadverteerd staan in WoningNet.

•    Verhuiskostenvergoeding en andere vergoedingen

Hoe houden we bewoners en de buurt op de hoogte?

In het voorjaar 2019 hebben we buurtinterviews gehouden, omdat we graag de mening uit de buurt horen over onze ideeën. In juli 2019 is een buurtbijeenkomst georganiseerd in buurtcentrum De Havelaar. Met een aantal buurtbewoners dachten we verder na over dillema’s wat betreft de herontwikkeling van deze locatie. Het verslag van deze bijeenkomst staat in de rechterkolom op deze pagina. Op 5 maart 2020 hebben we tijdens een buurtbijeenkomst het eerste concept laten zien voor de nieuwbouw aan de Schimmelstraat. Een verslag van deze bijeenkomst verschijnt binnenkort op deze website. 

Wilt u actief op de hoogte gehouden worden over de voortgang? Meld u zich dan nu aan door het contactformulier naar ons te sturen onder vermelding van 'Schimmelstraat informatie'.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden