Geen objecten gevonden

Schimmelstraat 69-79

De woningen aan de Schimmelstraat 69-79 zijn omstreeks 1909 gebouwd. Rochdale heeft de woningen, als onderdeel van de Over Name Panden (ONP), in de jaren ’90 overgenomen van de gemeente.

Wat gaan we doen?

De woningen zijn in een zeer slechte bouwkundige staat. Er heeft de afgelopen jaren weinig onderhoud plaatsgevonden. Daarom hebben we besloten om de woningen te slopen en nieuwe terug te bouwen.

Wat betekent dit voor huidige huurders?

Niet terugkeren

De woningen die we terugbouwen verhuren we, als ze opgeleverd zijn, voor de maximale sociale huurprijs (€ 720,42 (prijspeil 2019)). De huidige bewoners kunnen daarom alleen terugkeren als hun inkomen passend is bij deze huurprijs.

Passend inkomen voor de nieuwbouw?

Voor de huidige bewoners bestaat de mogelijkheid om terug te keren als zij aan de volgende eisen voldoen. Gaat het om een éénpersoonshuishouden en verdient hij of zij tussen € 22.676 en € 42.436? Dan is het mogelijk om terug te keren naar de nieuwbouw. Gaat het om een tweepersoonshuishouden? Dan is terugkeren mogelijk als ze tussen € 30.826 en € 42.436 verdienen. Met de stadsvernieuwingsurgentie verhuist men eerst naar een andere passende woning. Na de oplevering van de nieuwbouw krijgen zij voorrang bij de toewijzing van een woning aan de Schimmelstraat.

Verhuizen

Als de bewoners niet aan de inkomenseisen voor de nieuwbouwwoningen voldoen, moeten ze op zoek naar een nieuwe woning. Dat kan met de stadsvernieuwingsurgentie die zij van ons krijgen. Hierdoor hebben ze voorrang op andere woningzoekenden.

Verhuizen in de Kinkerbuurt

Wij bieden de mogelijkheid om te verhuizen naar een volledig gerenoveerde woning in de Kinkerbuurt. Deze woning ligt een paar straten van de huidige woning af en wordt naar verwachting in oktober/november 2019 opgeleverd. We verwachten dat eind september 2019 de gelegenheid is om de woning te bekijken.

Verhuiskostenvergoeding

De bewoners ontvangen van Rochdale een wettelijke verhuiskostenvergoeding van € 6100,-. Dit bedrag kunnen zij gebruiken voor de verhuiskosten.

Ondersteuning voor bewoners

Bewonersondersteuner

We willen graag dat de huidige bewoners goed begeleid worden in dit proces. Rochdale heeft daarom een bewonersondersteuner klaar staan. Deze ondersteuner werkt niet bij Rochdale, maar is onafhankelijk. Hij heeft brede ervaring in het ondersteunen van bewonersgroepen bij renovatie en sloopprojecten in Amsterdam.

Sociaal Plan

Rochdale maakt samen met de bewoners een Sociaal Plan. In dit plan staat welke rechten en plichten zij hebben en hoe wij voor, tijdens en na de verhuizing kunnen helpen.

Wat is de planning?

Binnenkort ontvangen de bewoners van de bewonersondersteuner een uitnodiging voor een bijeenkomst. Rochdale is niet aanwezig bij deze bijeenkomst. De bewonersondersteuner gaat met hen in gesprek over de plannen van Rochdale en bespreekt wat voor de bewoners als groep belangrijk is. Na dit gesprek wil Rochdale graag met de bewoners in gesprek. We bespreken de zorgen, bezwaren of vragen. Daarnaast geven we uitleg over het besluit tot sloop van de woningen.

Voorlopige planning
  • Medio/eind mei 2019: gesprek met bewonersondersteuner
  • Medio/eind juni 2019: bewonersbijeenkomst met Rochdale
  • Augustus 2019: tweede bewonersbijeenkomst met Rochdale
  • Augustus/september 2019: aanvraag gekwalificeerd advies

Hoe houden we bewoners en de buurt op de hoogte?

Informatie die alleen de huidige bewoners aangaat, bijvoorbeeld over de verhuizing, ontvangen zij per brief of horen zij van de bewonersbegeleider. 

In het voorjaar 2019 hebben we buurtinterviews gehouden, omdat we graag de mening uit de buurt horen over onze ideeën. In juli 2019 is een buurtbijeenkomst georganiseerd in buurtcentrum De Havelaar. Met een aantal buurtbewoners dachten we verder na over dillema’s wat betreft de herontwikkeling van deze locatie. Het verslag van deze bijeenkomst staat in de rechterkolom op deze pagina. Er wordt nu hard gewerkt aan een eerste concept voor een nieuw plan voor de Schimmelstraat 69-79. Zodra het idee verder uitgewerkt is, worden omwonenden uitgenodigd om dit concept te bekijken. Wilt u actief op de hoogte gehouden worden over de voortgang? Meld u zich dan nu aan door een e-mail naar ons te sturen onder vermelding van 'Schimmelstraat informatie'.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op, dat kan via chat (rechtsonder) of u belt 020 215 00 00. Kijk op rochdale.nl/contact voor alle contactgegevens.

Nieuwsbrieven

Verslagen bijeenkomsten

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden