Missie en visie

Wij zorgen ervoor dat mensen met een laag inkomen kunnen wonen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit bieden wij ruim 80.000 mensen een thuis.

Wij zijn een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn we er voor iedereen, bijvoorbeeld voor gezinnen, ouderen, jongeren en kwetsbare groepen.

Zorgen voor voldoende woningen is onze belangrijkste opgave voor de komende jaren. En wij vinden dat gemengde wijken – wijken waar rijk en arm naast elkaar wonen – bijdragen aan de woonkwaliteit in stad en regio. Daar gaan we voor. Dat doen we door:

  • de sociale woningvoorraad in stand te houden door minder te verkopen en liberaliseren in wijken met een klein aandeel sociale huurwoningen;
  • wijken waar dat aandeel juist hoog is, ook aantrekkelijk te maken voor mensen met een hoger inkomen;
  • actiever te werken aan doorstroming onder andere door te werken met flexibele contracten voor spoedzoekers;
  • ruimte te geven aan initiatieven van bewoners om mensen in de wijk met elkaar te verbinden.

Om dit waar te maken werken we aan een wendbare organisatie, met medewerkers die meer verantwoordelijkheid en regelruimte krijgen om zaken meteen en goed op te lossen. Daarbij zijn de waarden van onze oprichters onze drijfveer: we zijn aanspreekbaar, doen ons werk met aandacht en nemen daarvoor onze verantwoordelijkheid.

Betere buurten, meer tevreden bewoners

Rochdale huisvest zo’n 80.000 mensen in veel verschillende buurten in de regio Amsterdam. Buurten met eigen behoeften en uitdagingen. In Slotermeer spelen andere uitdagingen dan in Poelenburg of de Bijlmer. Wij geloven in buurtgericht werken, samen met gemeenten en andere partners, om passende oplossingen te bieden, voor buurten en bewoners.

Meer buurtgericht werken samen met gemeenten en andere partners

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden