Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale

Nieuwbouw Echtenstein

Voorjaar '22 start Rochdale met de nieuwbouw van 80 sociale huurwoningen. Op de begane grond van dit wooncomplex komen sociaal maatschappelijke voorzieningen voor de buurt en bewoners. Het nieuwe wooncomplex ligt in de E-buurt, aan de Daalwijkdreef, naast de huidge flat Echtenstein.

Onze planning is om de woningen eind 2023 op te leveren. De woningen hebben verschillende groottes, van 40 tot 85m².

Bewoners G-buurt Amsterdam Zuidoost

Bewoners uit de G-buurt kunnen als ze dat willen doorstromen naar de nieuwbouw in Echtenstein. Hun huidige woningen worden flink gerenoveerd waardoor het noodzakelijk is dat zij verhuizen. Dat kan naar de nieuwbouw, terugkeren naar de G -of K-buurt, of buiten Zuidoost. Het woononderzoek onder deze bewoners naar hun voorkeur is bijna afgerond.  

Maatschappelijke voorzieningen

Op de begane grond van het wooncomplex komen voorzieningen voor bewoners en omwonenden. Hiervoor lopen gesprekken met maatschappelijke organisaties. Het idee is dat mensen hier ruimte en ondersteuning krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen voor de arbeidsmarkt.

Duurzaam en comfortabel

De woningen zijn bij oplevering de meest duurzame woningen van Amsterdam. Ze voldoen aan de landelijke BENG -eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Energieneutraal betekent dat over een jaar heen het saldo van het energieverbruik nul is, door zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Met lagere stookkosten en een lagere huur blijven de nieuwe woningen ook betaalbaar. Het dak wordt ‘rainproof’, hittebestendig en groen: een oase voor vogels en insecten, zoals bijen. 

Veelgestelde vragen

Meer informatie
Informatie Gemeente Amsterdam