Welkom en tips

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! U heeft kort geleden uw huurovereenkomst getekend en bent daarmee huurder van een woning van Rochdale. Onderstaand een handige lijst van belangrijke zaken om te regelen bij uw verhuizing.

 • 1

  Inschrijven bij de gemeente

 • 2

  Huurtoeslag

 • 3

  Aanvragen gas en elektra

  U bent zelf verantwoordelijk voor het aanmelden voor uw gas- en elektralevering en het doorgeven van de begin- of eindstanden van de elektriciteit- en gasmeters.

 • 4

  Reparaties en werkzaamheden

  Bij de opleverinspectie hebben we samen met u een technische controle van de woning gedaan. Kwamen daar nog werkzaamheden of reparaties aan het licht, dan zorgen we er voor dat deze zo spoedig mogelijk worden gedaan.

  Schoon, heel en veilig

  Rochdale voert alleen werkzaamheden uit die er voor dienen de woning volgens onze richtlijn ‘schoon, heel en veilig’ op te leveren. Andere werkzaamheden, zoals het opknappen en woonklaar maken van de woning, zijn uw eigen verantwoordelijkheid en ook voor uw rekening.

  Technische vraag of melding

  Heeft u een technische vraag of melding? Tijdens de eerste maand van de huur wordt deze nog afgehandeld door onze verhuurafdeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • vragen over het gebruik van installaties (bijvoorbeeld de centrale verwarming of het ventilatiesysteem);
  • defecten, mankementen of storingen aan de woning of de installaties waarbij geen sprake is van spoed.

  Heeft u langer dan een maand geleden de sleutels van uw nieuwe woning gekregen? Dan kunt u uw technische vraag melden als reparatie. Dat kan via de knop 'Reparatieverzoek aanvragen'.

 • 5

  Energie, water, tv, internet

  Een aansluiting kabeltelevisie, telefoon en internet regelt u zelf bij de aanbieders van uw keuze.

 • 6

  Verzekeringen

  Wij adviseren u om een inboedelverzekering af te sluiten. U bent dan in ieder geval verzekerd tegen brand, waterschade en diefstal.

 • 7

  Woningnet

  Zodra u een huurovereenkomst voor een sociale huurwoning heeft afgesloten, vervalt uw inschrijving bij WoningNet. Wilt u in de toekomst weer op zoek gaan naar een andere sociale huurwoning dan kunt u zich opnieuw inschrijven bij WoningNet. Op het moment (2017) zorgt Rochdale voor een nieuwe inschrijving.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden