Community

Oldskool is een wooncomplex voor jongeren van 23 t/m 27 jaar. De helft van het complex is bestemd voor statushouders. Samen bouwen aan een community, waar je kunt leren van anderen en we ook van je verwachten dat je zelf je steentje bijdraagt. Bewoners van Oldskool doen iets voor elkaar én iets voor de buurt.

Voor wie

Oldskool bestaat uit 36 woningen, waarvan 18 woningen worden toegewezen aan statushouders. Als community zorg je er samen voor dat alle bewoners prettig thuis kunnen komen. Dat doen we door aandacht te schenken aan drie leidende waarden:

  • Aandacht voor anderen
  • Openheid
  • Sociale verantwoordelijkheid

Zelf ondernemen

Een community wordt gemaakt door mensen. We verwachten dat je je minimaal 1 uur per week bezighoudt met het bijwonen en/of organiseren van activiteiten voor de community en de buurt. Hierbij kies je zelf wat het beste bij je past. Wil je samen sporten? Organiseer een bootcamp met je buren! Wil je een andere taal leren? Ga opzoek naar een buur die je daarbij kan helpen! Of zoek samen de organisaties in de buurt naar mooie projecten die je kunt opstarten. Samen met je buren ben jij de baas over wat er gebeurt in Oldskool.

Ken je buren

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Je wordt daarom ook vanaf dag één gekoppeld je buurman- of vrouw (statushouder). Je kunt je voorstellen dat als je nieuw bent in Nederland je vaak nog veel vragen hebt. Jij bent de aangewezen persoon om je buren hierbij te helpen!

Community builders

Vier personen krijgen de taak van community builder. Deze bewoners zetten zich minimaal vier uur per week in voor de community en worden hierin begeleid door Academie van de Stad. De community builders heten alle bewoners welkom en zijn aanspreekpunt. Zij hebben goed contact met de corporaties en organisaties uit de omgeving en kunnen je dus vaak helpen bij het beantwoorden van je vragen. Daarnaast krijgen zij de taak om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij de community. Door de organisatie van sociale activiteiten en het verbinden van bewoners, zorgen zij ervoor dat Oldskool een fijne plek is om te wonen voor iedereen. Wil je meer weten en heb je leuke ideeën om de community vorm te geven? Stel dan je vragen op de informatieavond!

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden