Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

1577 nieuwe zonnepanelen

Publicatiedatum: 22-03-2021

In 2020-2021 hebben we 1.577 zonnepanelen op daken geplaatst. 216 van die panelen worden gebruikt door individuele huurders. Hiermee besparen ze op hun energiekosten. En ontlasten ze het milieu.

Wij verduurzamen ons bezit. Waar het kan, leggen wij zonnepanelen op daken. Dat doen we om te beginnen bij daken die aan vervanging toe zijn. Door die werkzaamheden te combineren met het plaatsen van de panelen, slaan we 2 vliegen in 1 klap.

Waar wordt de energie voor gebruikt?

De stroom die de panelen opwekken, wordt gebruikt voor de centrale voorzieningen in een gebouw. Denk daarbij aan het licht in het portiek en het trappenhuis. En bijvoorbeeld de lift, als die er is. Is er op het dak ruimte voor meer zonnepanelen dan er nodig zijn voor de centrale voorzieningen? Dan bieden we ook aan de huurders uit het betreffende complex zonnepanelen aan. 

20 daken vernieuwd

Het afgelopen jaar hebben we 20 daken vernieuwd en extra geïsoleerd. 18 van deze daken bleken geschikt voor zonnepanelen. 58 huurders uit deze complexen hebben ook voor zonnepanelen gekozen. In totaal hebben we voor hen 216 panelen aangesloten.

Opgewekte stroom

De 1.577 zonnepanelen wekken ongeveer 505.000 kWh per jaar aan zonnestroom op. Om een idee te krijgen: volgens Milieu Centraal verbruikt een gemiddeld huishouden 2.832 kWh per jaar. De 1.577 panelen leveren dus de hoeveelheid stroom die gelijkstaat aan het verbruik van ongeveer 178 huishoudens. 

Plannen

Voor 2021-2022 staan 19 complexen in de planning om het dak te vernieuwen. Daar willen we ook weer zoveel mogelijk panelen aansluiten.

Ook panelen op uw dak?

Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen op uw dak? Kijk dan hier wat de mogelijkheden zijn.

 

Deel deze pagina