Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

1e prijs ‘Leefbare wijken en buurten 2020’ voor partners Rochdale

Publicatiedatum: 07-10-2020

winnaars-ontvangen-prijs-leefbaarheid-innovatie-challenge

Stichting Studiezalen en De Eendagszaak hebben een gedeelde eerste prijs gewonnen bij de Leefbaarheid Innovatie Challenge, georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Beide projecten werden mogelijk gemaakt door Rochdale. De woningcorporatie stelde de locaties beschikbaar, om op die manier een positieve impuls te geven aan twee kwetsbare wijken in Amsterdam (Bos en Lommer en Geuzenveld). Werken aan sterke buurten is het speerpunt van Rochdale.

De leefbaarheid in wijken & buurten verbeteren. Dat was de uitdaging van de Leefbaarheid Innovatie Challenge, georganiseerd door BZK. Bewoners, wijkprofessionals en buurtmakers werden opgeroepen om hun beste idee of (bestaande) project in te sturen, waarmee ze in hun wijk of buurt aan de slag wilden gaan. 

140 inzendingen, 11 genomineerden, 2 prijzen

Uit meer dan 140 inzendingen werden 11 genomineerden geselecteerd voor twee prijzen: ‘beste nieuwe concept’ en ‘beste bestaand project’. Stichting Studiezalen en De Eendagszaak wonnen een gedeelde eerste prijs voor beste bestaande project. De initiatieven ontvingen elk een geldbedrag van € 20.000. De Museum Buurtwandeling werd uitgeroepen tot beste nieuwe concept en kreeg € 2.000. De organisaties zijn vrij om het geld te besteden om bijvoorbeeld nieuwe ideeën uit te voeren te of bestaande projecten op te schalen.

Stichting Studiezalen

Een Studiezaal is een locatie in Bos en Lommer waar kinderen en jongeren wekelijks, in een veilige, rustgevende én gezellige omgeving, in hun eigen wijk kunnen studeren en begeleid worden. De combinatie van Life Coaching, huiswerkondersteuning en talentontwikkeling biedt een aanpak op maat voor ieder kind. Klik hier om meer te lezen over Stichting Studiezalen

De Eendagszaak

De Eendagszaak (in Amsterdam Geuzenveld) legt de basis voor een prettige winkelstraat en een gezonde toekomst. Buurtbewoners met een goed idee voor een sociale onderneming kunnen dat één dag per week in de winkel uitproberen. Ze werken hier niet alleen aan hun eigen netwerk, maar vormen ook een informeel vangnet voor hulpbehoevende buurtbewoners. Startende ondernemers kunnen vanuit de Eendagszaak doorgroeien naar een eigen winkelpandje in de straat. Zo breidt de 'community of care' zich langzaam uit. Klik hier om meer te lezen over De Eendagszaak.

Meer informatie

Alle informatie over winnaars, de prijzen en motivatie jury is terug te zien in de finale van de Leefbaarheid Innovatie Challenge 2020. De finale is terug te kijken tot en met 18 oktober. Klik hier om de finale terug te kijken.  

Klik hier voor meer informatie over de Leefbaarheid Innovatie Challenge 2020

 

 

 

Deel deze pagina