Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

250ste nieuwe dakkapel in Amsterdam Zuidoost

Publicatiedatum: 15-06-2018

De nieuwe dakkapel staat nu nog in de tuin, maar straks gaat deze via een hijskraan het dak op. Het is inmiddels de 250ste dakkapel die wordt geplaatst in de zogenaamde Wethoudersbuurt in Amsterdam Zuidoost.

Dat konden woningcorporatie Rochdale en Bart Kompels (rechts op foto) van Concept Dakopbouw niet zomaar voorbij laten gaan. Voldoende aanleiding voor een mooie bos bloemen voor de bewoonster.

Medewerking bewoners

Het plaatsen van zo’n dakkapel geeft nogal wat overlast. De bewoners krijgen van tevoren een brief met daarin informatie waarmee ze rekening moeten houden, en wanneer zij aan de beurt zijn. Zo moet er vroeg in de ochtend iemand thuis zijn om de deur open te maken. De ruimte waarin gewerkt wordt, moet helemaal leeg worden gehaald. Als het weer tegen zit, dan wordt de kapel een dag later geplaatst.

Flinke operatie 

In totaal worden er in opdracht van woningcorporatie Rochdale bijna 300 oude dakkapellen in deze buurt vervangen omdat ze hun beste tijd hebben gehad. Er waren in het verleden veel lekkage- en vochtproblemen. Met de nieuwe kapellen, die ook goed geïsoleerd zijn, is dit nu verleden tijd. De eerste kapel is eind vorig jaar geplaatst bij een bewoner in de Wethouder Insingerstraat. Het is nogal een flinke operatie, de kapellen moeten eerst worden vervoerd en er komt een hijskraan bij kijken. De planning is om in deze buurt rond eind juli van dit jaar klaar te zijn. Zoals het er nu uitziet, gaat dat lukken. Fotografie: Cor Lievendag Producties.

Deel deze pagina