Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

5 redenen waarom een energiecoach ook voor u een goed idee is

Publicatiedatum: 22-09-2022

Een energiecoach is een vrijwilliger die u helpt om uw huis energiezuiniger te maken. De energiecoach scant uw huis en geeft tips om energie te besparen. Het gesprek met de energiecoach is gratis. Toch twijfelen bewoners nog wel eens of een energiecoach iets voor hen is. !WOON verzamelde 5 misverstanden op een rijtje, die wij graag met u delen.

Vijf misverstanden over de energiecoach

1  Dan zit ik straks ergens aan vast…

Een gratis bezoek met slimme tips, gratis bespaarproducten en verder geen enkele verplichting of vervolg. Dat klinkt te mooi om waar te zijn…  Maar dit kan écht, omdat de gemeente de onkosten betaalt. Dus geen verrassingen achteraf. 

2  Ik wil niet iemand van de gemeente of de verhuurder in huis

De coach is altijd een onafhankelijke vrijwilliger. Dankzij een bijdrage van de gemeente hoeft u niets te betalen voor een bezoek van een energiecoach, maar zij zijn er voor de bewoners. We geven dan ook niets door aan gemeente of verhuurder. 

3  Ik heb al geïsoleerd en/of zonnepanelen

Super goed. Zonnepanelen of extra isoleren kost natuurlijk wel geld. Voordeel van de energiecoach is dat deze kijkt naar de manieren om te besparen zónder extra kosten. Door dingen in huis anders te doen of anders te gebruiken, kunt u ook besparen. De coach kan vertellen hoeveel.

4   Ik heb al ledlampen of ik ben al zuinig

Bijna overal valt nog wel iets te verbeteren. Laat u verrassen door de tips van een coach. Er is vast een tip die u nog niet kende of een handig gratis bespaarproduct dat u nog niet heeft. 

5   Ik regel het zelf wel, ik hoef geen begeleider

De naam coach roept soms verwarring op. Het is meer iemand die één keer bij u langs komt en daarna een advies geeft. U bepaalt zelf wat u met het advies wilt doen. 

Toch maar wel een afspraak?

Reden genoeg om een afspraak te maken met een gratis energiecoach. Klik voor meer informatie op een van onderstaande links: 

Bron: !Woon 

Deel deze pagina