Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

73 sociale huurwoningen voor Rochdale in Oostzijderpark (Zaanstad)

Publicatiedatum: 22-12-2021

Woningcorporatie Rochdale heeft een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van 73 sociale huurwoningen in Oostzijderpark. Deze nieuwe Zaanse wijk, vlakbij station Zaandam-Kogerveld, gaat ruimte bieden aan ruim 500 woningen: eengezinswoningen en huurappartementen (sociale huur en vrije sector huur). In totaal komen er 137 sociale huurwoningen, voor Rochdale en Parteon gezamenlijk.

De bouw van het woningblok van Rochdale start naar verwachting najaar 2022. Oplevering: eind 2023. De woningen worden gebouwd door Oostzijderpark BV (een Ontwikkelcombinatie van Timpaan en Ontwikkeladviseur) en Heddes Bouw & Ontwikkeling. Voor geïnteresseerden is inmiddels een informatiecentrum op het terrein geopend.

Gemeenschappelijke ruimte op het dak

De woningen van Rochdale komen in gebouw F, naast de brandweerkazerne. Het worden 30 ruime tweekamerappartementen, 21 studio’s en 22 ‘kamers-met-kansen’ voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. De jonge mensen krijgen daarbij extra ondersteuning. Op het dak van het gebouw komt een ontmoetingsplek voor de bewoners: een terras en een gemeenschappelijk paviljoen met wasmachineruimte en koffiebar.

Steuntje in de rug van de Brandweer

Met de brandweer zijn afspraken gemaakt om een intensieve relatie met de jongeren op te bouwen. De intentie is dat ze de gelegenheid krijgen om mee te kijken en mee te lopen bij het werk van de brandweer. 

Meer informatie

Pim de Ruiter, woordvoerder Rochdale, mobiele nummer: 06-27329801
Lees hier meer over Oostzijderpark
Lees hier het artikel over Oostzijderpark in Nul20

 

Deel deze pagina