Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Aanpak van woningen met vochtproblemen Vianenstraat

Publicatiedatum: 06-11-2017

We gaan zo snel mogelijk de vochtproblemen in de Vianenstraat en omgeving in Amsterdam Zuidoost aanpakken.

Deze belofte deed Rochdale afgelopen week tijdens een gesprek met de SP en huurders die in deze buurt wonen.‘We hebben er in deze buurt te weinig aan gedaan. We zijn al langer bekend met de problemen en hadden eerder passende maatregelen moeten nemen. We hebben ons tot nu toe gericht op het waterdicht krijgen van de woningen en hebben nog geen aandacht gegeven aan het vocht in de woning. Daarin zijn we tekort geschoten en dat gaan we beter doen’, aldus Birgitte de Maar (staande op foto). Zij is bestuurder bij Rochdale. 

Mechanische ventilatie

Om de vochtproblemen in de woningen op te lossen, plaatst Rochdale medio volgend jaar mechanische ventilatie. Er worden roosters geplaatst in de houten klepramen en in de deuren van de badkamers komen ventilatieopeningen.

Lijst met problemen

Veel bewoners van de V-buurt hebben al lange tijd last van ernstige vocht- en schimmel-problemen. Ze maakten samen met de SP een inventarisatie van de problemen. Tijdens het gesprek werd deze besproken en overhandigd. Een prettige bijeenkomst waar veel meer aan bod kwam dan alleen de bekende problemen. Ook hiermee gaat Rochdale aan de slag.

Deel deze pagina