Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Aanpak woningen in Vogelbuurt loopt vertraging op

Publicatiedatum: 06-07-2018

Er is op meer plekken asbest gevonden in de woningen in de Vogelbuurt die Rochdale binnenkort renoveert. Dat blijkt na verder onderzoek.

Behalve in de panelen in de achtergevel zit er ook op andere plekken in de woning materiaal dat asbest bevat.

Vertraging

Deze is overigens hecht gebonden, dus zolang het materiaal niet wordt verwijderd, is het ongevaarlijk. Omdat Rochdale wettelijk verplicht is om wel eerst alle asbest te verwijderen, moet er naar de eerder gemaakte aanpak worden gekeken. Deze hebben we in een eerdere bijeenkomst (zie foto) besproken. Het hele project loopt daardoor vertraging op. Wat precies de consequenties zijn voor de bewoners, is nog onduidelijk. Dat wordt nu onderzocht. Alle bewoners zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op dinsdag 17 juli in Huis van de Wijk ´de Meeuw´ aan de Motorwal 300. Hier wordt verdere toelichting gegeven en kunnen bewoners vragen stellen.

Voorbereidingen

Rochdale gaat de woningen in de Vogelbuurt die zijn verdeeld over vier complexen, renoveren en groot onderhoud uitvoeren. Zo worden bijvoorbeeld de dakpannen vervangen, er wordt geïsoleerd, de dakgoten worden aangepakt en het metselwerk wordt hersteld. De aluminium schuiframen worden vervangen voor draaiende houten ramen en voorzien van isolatieglas. De huidige voordeuren maken plaats voor nieuwe waarbij rekening wordt gehouden met de oorspronkelijke staat en uitstraling. Ook krijgen alle woningen een mechanische ventilatie.

Huurders en particuliere eigenaren

In de betreffende  complexen wonen zowel huurders als particuliere eigenaren. Deze twee partijen bepalen de aanpak dus samen met Rochdale. Zo’n proces is extra ingewikkeld en kost meer tijd. Ook is het voor de eerste keer dat Rochdale op deze manier tewerk gaat.

Deel deze pagina