Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Aantal ontruimingen corporatiewoningen ongekend laag

Publicatiedatum: 13-02-2018

In 2017 zijn in Amsterdam 257 huurwoningen ontruimd door de woningcorporaties. Dat zijn er 150 minder dan in 2016. Niet eerder is dit aantal zo laag geweest.

Bij 132 huishoudens was sprake van ernstige betalingsachterstand, bij de overige 125 van woonfraude en/of woonoverlast. Rochdale heeft vorig jaar 66 keer ontruimd vanwege een huurachterstand. In vergelijking met het jaar daarvoor (81) is dit fors gedaald. In 2011 waren het er nog 122.

Gezamenlijke aanpak

Rochdale is net zoals alle betrokken partijen erg blij met deze daling. Het is het resultaat van de gezamenlijke aanpak gericht op het zo veel en snel mogelijk in actie te komen wanneer er sprake is van fraude, overlast en betalingsachterstanden. Ook energie- en verzekeringsmaatschappijen en instellingen voor maatschappelijke dienstverlening doen hier actief aan mee.

Incasso

De corporaties hebben verder veel geïnvesteerd in verbetering van incasso-processen. Persoonlijk contact met de huurder om een regeling op maat te treffen helpt ook daarbij. Zo geeft een groep huurders met een bijstandsuitkering aan de uitkeringsinstantie toestemming om de huur rechtstreeks aan de corporatie te betalen. Wat overblijft aan uitkering krijgen zij overgemaakt. Sinds kort maakt Rochdale ook gebruik van ideal. Al meer dan drieduizend huurders hebben hun huur op deze wijze overgemaakt.

Deel deze pagina