Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Aardgasvrij studentencomplex

Publicatiedatum: 19-05-2020

Studentenhuisvester DUWO en Rochdale zijn volop bezig om een complex met 721 studentenwoningen in het Amsterdamse Science Park af te sluiten van het aardgas.

Het werk wordt uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek en begint naar verwachting in oktober. De gemeente Amsterdam verleent een subsidie voor het project. Vorig jaar november sloten de betrokken partijen een overeenkomst voor de uitvoering van het project. De 721 woningen zijn te vinden in studentencomplex Science Park I dat in 2007 werd gebouwd in Amsterdam Watergraafsmeer.

Duurzame energie

Deze aanpak levert het studentencomplex een flinke besparing aan CO2-uitstoot op. De gebouwde omgeving stoot veel CO2 uit. Een groot deel daarvan komt voor rekening van de opwekking van warm tapwater met minder duurzame energiebronnen als aardgas, dat als fossiele brandstof veel CO2 uitstoot. Door warm water te maken met behulp van de buitenlucht wordt de CO2-uitstoot met 70% gereduceerd en zijn fossiele brandstoffen niet langer nodig. Lees dit artikel verder bij DUWO

Rochdale geeft prioriteit aan de energietransitie. Als we dat goed en slim doen, zorgen we dat wonen betaalbaar blijft, dat onze woningen kwalitatief erop vooruitgaan en dat de huurders niet afhankelijk blijven van eindige fossiele brandstoffen.

Deel deze pagina