Nieuwsbericht

Baas voor één dag besluit posters op te hangen Kolenkitbuurt

Publicatiedatum: 26-01-2016

In portiekwoningen in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West worden posters ophangen om bewoners aan te sporen de portieken en de trappen schoon en opgeruimd te houden.

Deze beslissing is genomen door Ahlam die vandaag voor één dag de baas is van Rochdale. Samen met bestuursvoorzitter Hester van Buren (op foto) is zij op werkbezoek bij diverse bewoners in de Kolenkitbuurt. De portieken en trappenhuizen worden besproken die vaak vies en slordig zijn. Aan Ahlam is gevraagd om voor dit probleem een oplossing te vinden.

Informeren middels posters
Na een goed gesprek met de bewoonster, een rondleiding en een overleg met medewerkers van Rochdale, komt zij met het volgende besluit: Een poster die op een construktieve manier bewoners aanspreekt om zelf schoon te maken. ‘Als bewoners zelf de trappenhuizen moeten schoonmaken, moeten ze dat wel eerst weten. Door gebruik te maken van een schoonmaakrooster waarin bewoners met elkaar afstemmen wie wanneer de handen uit de mouwen steekt komen ze ook (meer) in contact met elkaar’, aldus Ahlam.

Rochdale betaalt de kosten van de schoonmaakmiddelen (bezems bijvoorbeeld) om de bewoners tegemoet te komen.’ Naast het werkbezoek mocht Ahlam ook een bijeenkomst met de Ondernemingsraad voor zitten. Baas voor één dag is een jaarlijks initiatief afkomstig van JINC 'De Baas van Morgen’.

Betere toekomst

Rochdale vindt het belangrijk om aan dit soort initiatieven mee te werken. Hester van Buren: 'In Nederland groeien veel te veel kinderen op in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand. In deze buurten verhuren wij woningen aan gezinnen waar deze kinderen vaak deel van uitmaken. Hen ontbreekt het aan een goed netwerk, of aan de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Een goede start op de arbeidsmarkt is dan niet vanzelfsprekend. Als maatschappelijk betrokken organisatie vinden we dat deze kinderen de kans krijgen op een betere toekomst'.

Deel deze pagina