Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bébouw Midreth gaat The Rock bouwen: 68 appartementen en ouder-kindcentrum in Weespertrekvaart-buurt

Publicatiedatum: 23-02-2022

V.l.n.r: Fons Pompe (Bébouw Midreth), Hester van Buren (Rochdale) en Ralf Dressel (Bébouw Midreth)

Woningcorporatie Rochdale en aannemer Bébouw Midreth hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van The Rock, een gebouw met 68 sociale huurappartementen en ouder-kindcentrum in de Weespertrekvaartbuurt in Amsterdam. Hester van Buren (bestuursvoorzitter Rochdale), Ralf Dressel en Fons Pompe (beiden directeur Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels) tekenden het contract. Start bouw: tweede helft 2022. Geplande oplevering: begin 2024.

Op 9 juli 2021 sloot Rochdale al een exclusiviteitsovereenkomst met de gemeente Amsterdam voor de bouw van het gemengde woningcomplex. The Rock zal verrijzen op kavel 1B van Weespertrekvaartbuurt-Midden, naast het Bajeskwartier. Het gebouw krijgt twee woontorens met 20 gezinswoningen en 48 jongerenwoningen. Op de begane grond wordt in opdracht van de gemeente Amsterdam een Ouder-Kindcentrum van 650 m2 gerealiseerd. Het gebouw is een ontwerp van Atelier PUUUR uit Amsterdam.

Aantrekkelijk en duurzaam gebouw

The Rock wordt gebouwd met duurzame materialen en krijgt aansluiting op een collectief systeem voor warmte-koude-opslag. Op de daken komen zonnepanelen. De luchtbehandeling van de appartementen gaat met een gemeenschappelijke warmte-terugwin-installatie. Het gebouw wordt op diverse plekken voorzien van groen aan de gevel en krijgt op verschillende niveaus daktuinen om water vast te houden.  

Combi van bedrijvigheid en wonen

Het gebouw is een mooie combinatie van bedrijvigheid in de plint en wonen daarboven. Het ouder- kindcentrum (OKC) krijgt een prettige indeling, met openbare functies aan de straat en de kantoren die gegroepeerd zijn rondom een inpandige patio. Voor de ontwikkeling en realisatie van het OKC heeft  Rochdale een ‘turn-key overeenkomst’ met de gemeente gesloten. 

Hester van Buren (Rochdale): ‘Er is een schreeuwend tekort aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam. Geweldig dat we er 68 van zo’n hoge kwaliteit, op zo’n fantastische plek gaan bouwen.’

Ralf Dressel (Bébouw Midreth): ‘Wij zijn er trots op met dit plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige appartementen te realiseren, geschikt voor zowel jongeren als gezinnen en daardoor bij te dragen aan een gevarieerde, duurzame, sociale woningvoorraad in de Weespertrekvaart.’ 
 

 

Deel deze pagina