Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bedrijfspand Rochdale in Slotermeer gekraakt

Publicatiedatum: 19-09-2016

Afgelopen weekend is ons kantoorpand gekraakt aan de Burgemeester Röellstraat in Amsterdam Slotermeer. We doen aangifte op grond van huisvredebreuk, de krakers moeten het pand zo snel mogelijk verlaten.

Medewerkers van Rochdale maken nog steeds gebruik van het pand. Het dient als (tijdelijke) opslag. De bedrijfsruimte staat sinds februari te huur. We zijn in gesprek met meerdere geïnteresseerde kandidaten. Daarnaast zijn we plannen aan het maken voor de renovatie van de Van Deijsselbuurt, waar dit gebouw een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Allemaal vrouwen
De krakers die het gebouw aan de Röellstraat hebben betreden zijn allemaal vrouwen en behoren tot de groep uitgeprocedeerde asielzoekers die al bijna vier jaar door Amsterdam zwerft van kraakpand naar kraakpand. Inmiddels hebben zij zich ‘We are here’ genoemd. De rechter besloot onlangs dat het voormalige stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan, waar zij toen woonden (140 mensen in totaal), ontruimd mocht worden. Een kantoorpand aan de Rijswijkstraat dat ook te huur wordt aangeboden, zo'n vijf kilometer verderop aan de andere kant van de Sloterplas, is gekraakt door de mannen van eerder genoemde groep. De eigenaar van dat pand doet ook aangifte.

Stateloos
Rochdale is een sociale huisvester die opkomt voor kwetsbare groepen die wettelijk recht hebben op huisvesting zoals afgesproken met de gemeente. Deze groep mensen is stateloos, wij kunnen daar ook wettelijk gezien geen overeenkomsten mee sluiten. Woningen (en datzelfde geldt voor bedrijfspanden) van ons mogen nooit worden gebruikt voor activiteiten die in strijd zijn met de wet.

Klachten
Bij Rochdale kunt u met klachten over krakers terecht bij de afdeling Bestrijding Onrechtmatige Bewoning (020 215 0000). Bij eventuele vragen of overlast kunt u ook contact opnemen met de politie (0900-8844, of 112 in geval van calamiteiten).

Deel deze pagina