Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bedrijfsruimte in Florijn gekraakt

Publicatiedatum: 12-04-2017

Er is een bedrijfsruimte van ons gekraakt op de begane grond van de flat Florijn in Amsterdam Zuidoost. Deze ruimte wordt op dit moment verhuurd aan Amsta.

Daarom heeft Amsta aangifte gedaan op grond van huisvredebreuk, de krakers moeten het pand zo snel mogelijk verlaten. Amsta is de zorgaanbieder in Amsterdam voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en iedere andere Amsterdammer die behoefte heeft aan een steuntje in de rug. In Florijn werden door Amsta personen met een verstandelijke beperking gehuisvest. Sinds kort staat de woonruimte leeg, omdat deze niet meer voldoet voor de specifieke doelgroep. Amsta is druk bezig om er een andere groep mensen in te zetten.

Allemaal mannen
De krakers bestaan uit twintig mannen uit Somalië. Zij behoren tot de groep uitgeprocedeerde asielzoekers die al meer dan vier jaar door Amsterdam zwerft van kraakpand naar kraakpand. Inmiddels hebben zij zich ‘We are here’ genoemd. Zij hebben eerder al twee panden en een bedrijfsruimte gekraakt aan de Burgermeester Roellstraat 70.

Stateloos
Rochdale is een sociale huisvester die opkomt voor kwetsbare groepen die wettelijk recht hebben op huisvesting zoals afgesproken met de gemeente. Deze groep mensen is stateloos, wij kunnen daar ook wettelijk gezien geen overeenkomsten mee sluiten. Woningen (en datzelfde geldt voor bedrijfs-panden) van ons mogen nooit worden gebruikt voor activiteiten die in strijd zijn met de wet.

Klachten
Bij Rochdale kunt u met klachten over krakers terecht bij de afdeling Bestrijding Onrechtmatige Bewoning (020 215 0000). Bij eventuele vragen of overlast kunt u ook contact opnemen met de politie (0900-8844, of 112 in geval van calamiteiten).

Deel deze pagina