Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Beperkte huurverhoging voor de meeste huurders

Publicatiedatum: 20-04-2017

Wij ontzien dit jaar bij de huurverhoging de laagste inkomens. De meerderheid van onze huurders krijgt nog geen procent verhoging. Bijna een derde van onze huurders krijgt helemaal geen huurverhoging. Daarmee werken we aan de betaalbaarheid en het beperken van woonlasten.

30% van onze huurders krijgt helemaal geen huurverhoging, minder dan de inflatie dus. Terwijl een verhoging van 2,8% wettelijk is toegestaan.

Beschikbaarheid en kwaliteit

We gebruiken de huurverhoging voor onderhoud, renovatie en bouwen. Zodat er meer sociale huurwoningen komen van goede kwaliteit.

We vragen niet voor elke woning hetzelfde percentage huurverhoging. Huurders met een relatief laag inkomen krijgen een verhoging van maximaal 0,7%. Een groot deel van deze groep krijgt geen huurverhoging, daar zitten 300 huurders bij van wie de netto huur zelfs verlaagd wordt.

Slechts 8% van onze huurders krijgt een inkomensafhankelijke huurverhoging van 4,3%. Dat zijn huurders met een belastbaar inkomen dat hoger is dan € 40.349. We letten daarbij wel op dat de nettohuur niet boven de maximaal redelijke huurprijsgrens volgens het woningwaarderingssysteem (puntentelling) uitkomt.

Bewonersraad

Het voorgestelde huurbeleid is beoordeeld door onze Bewonersraad. Door hun advies zijn ondermeer de percentages voor de lage inkomens naar beneden bijgesteld.
Al onze huurders krijgen eind april een brief met daarin het voorstel voor de huuraanpassing. Niet alleen de nettohuur kan aangepast worden, ook de servicekosten kunnen veranderen per 1 juli 2017.

In de brochure leest u meer over de huuraanpassing van 2017. Bijvoorbeeld wanneer u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.

Deel deze pagina