Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bestuur Rochdale van drie naar twee leden

Publicatiedatum: 22-02-2022

Het bestuur van woningcorporatie Rochdale wordt teruggebracht van drie naar twee leden. Dat heeft de Raad van Commissarissen vandaag bekend gemaakt. Per 1 april 2022 vertrekt Birgitte de Maar als bestuurder. Haar taken worden overgenomen door zittend bestuurder Nico Overdevest en bestuursvoorzitter Hester van Buren.

Het besluit om te vertrekken is tot stand gekomen in goed onderling overleg tussen de Raad van Commissarissen van Rochdale en Birgitte de Maar. De RvC vindt dit een uitgelezen moment om het bestuur terug te brengen tot twee leden, een omvang die gebruikelijk is bij een woningcorporatie zo groot als Rochdale. Een tweehoofdig bestuur werkt effectiever en efficiënter dan een bestuur met drie leden, zo is de overweging van de RvC om het bestuur nu af te slanken.

In 2015 trad Birgitte de Maar toe tot het bestuur van Rochdale. Daarvoor was ze manager Vastgoed bij de organisatie. Birgitte kreeg vastgoed en onderhoud in haar portefeuille. De projecten-pijplijn is inmiddels weer gevuld, de verduurzaming van het bezit is op stoom gekomen en asset management is geïmplementeerd.  

Birgitte de Maar over haar vertrek: ‘In  twintig jaar Rochdale, waarvan zesenhalf als bestuurder, heb ik ervaren hoe breed ons werkveld is en hoe belangrijk het is dat we in Nederland corporaties hebben die ervoor zorgen dat zoveel mensen op een goede manier worden gehuisvest. Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Wat die stap precies zal zijn, weet ik nog niet. Ik kijk met plezier terug op alles wat we samen hebben bereikt. Het gaat goed met Rochdale en daar ben ik trots op.’

Hester van Buren: ‘Birgitte heeft een belangrijke rol gespeeld om Rochdale te maken wat het nu is: een prachtig bedrijf, dat goed toegerust is voor zijn taken. Nu we in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen, is het goed om het bestuur af te slanken. We gaan Birgitte zeer missen, dat is zeker.’

Op Koers

Rochdale heeft schoon schip gemaakt en is in een nieuwe fase van haar bestaan terecht gekomen. Het bedrijf is een van de toonaangevende woningcorporaties in Nederland. De organisatie heeft haar zaken op orde, staat er financieel goed voor en heeft een beleidsstrategie ontwikkeld waar een breed maatschappelijk draagvlak voor is. ‘Op Koers’ is de titel van het koersdocument dat in 2021 werd vastgesteld en de strategie van Rochdale voor de komende vier jaar uitstippelt.

Corporatie in de MRA

Rochdale is actief in de metropoolregio Amsterdam. De woningcorporatie verhuurt en beheert bijna 38 duizend woningen in vijf verschillende gemeenten: Amsterdam, Diemen, Zaanstad, Purmerend en Landsmeer. Rochdale wil de komende jaren doorgroeien tot een woningcorporatie met meer dan 40 duizend woningen.

Meer informatie

Pim de Ruiter, woordvoerder Rochdale 06- 273 298 01

Deel deze pagina