Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewoners ‘Berghoefwoningen’ hebben een peildatum

Publicatiedatum: 08-01-2019

Bewoners van de woningen aan de Reina Prinsen Geerligsstraat 2-28 en Burgemeester Fockstraat 22-48 in de Dobbebuurt hebben een peildatum. Daarmee kunnen zij met voorrang op zoek naar een andere woning.

Dit is een cruciale stap voor de renovatie van hun woning in 2020. Rochdale gaat in de Dobbebuurt bijna 440 woningen renoveren. De woningen van architect Berghoef (de zogenaamde Airey woningen aan Burgemeester Fockstraat en Reina Prinsen Geerligsstraat) zijn als eerste aan de beurt.

Strippen

Rochdale gaat deze woningen helemaal strippen en van binnen opnieuw opbouwen. Uiteraard worden de woningen goed geisoleerd en we onderzoeken de mogelijkheden voor aansluiting op stadswarmte waardoor gas niet meer hoeft. Ze zijn dan klaar voor de toekomst. Bewoners krijgen verder een nieuwe keuken, badkamer en toilet en ook plafonds en deuren worden vervangen. Op dit moment maken we samen met de projectcommissie het renovatieplan definitief. 

 

Verhuizen hoeft niet

Degenen die een andere woning willen, hebben vanaf nu minimaal 12 maanden recht op stadsvenieuwingsurgentie. Zodoende is er genoeg tijd om in de krappe markt voor sociale huurwoningen een passende woning te vinden. Verhuizen is niet verplicht, men mag ook in de eigen woning blijven. Dat betekent dat zij tijdens de renovatie voor ongeveer een jaar verhuizen naar een wisselwoning.

Protest

Begin vorig jaar stonden bewoners bij Rochdale op de stoep om te protesteren tegen de trage voortgang. Dat signaal heeft Rochdale zich aangetrokken. Sindsdien hebben we een gebiedsplan gemaakt. De bewonerscommissie heeft daarop na bewonersraadpleging een positief gekwalificeerd advies afgegeven. We hebben ervoor gezorgd dat bewoners in het Dobbepunt terecht kunnen met hun vragen en snel geholpen worden met onderhoud en klachten. We hebben toen ook beloofd om te streven naar een peildatum eind 2018. Dat is gelukt voor de Berghoefwoningen. Voor de peildatum voor de Holtwoningen ligt bij de gemeente nu ook een aanvraag. In januari wordt een besluit genomen.

Deel deze pagina