Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewoners boven winkels Dobbebuurt geschrokken

Publicatiedatum: 28-03-2018

Afgelopen week was er een bijeenkomst met bewoners die boven de winkels aan de Burgemeester Vlugtlaan wonen. Sommigen zijn zelf ook ondernemer en maken gebruik van een winkelruimte.

Zij hoorden van ons dat hun huurcontract wordt opgezegd vanwege ingrijpende renovatiewerkzaamheden en dat zij naar verwachting in 2022 weg moeten. Daar schrokken ze erg van en dat is begrijpelijk.

Aangezicht

Rondom de plannen in de Dobbebuurt wordt steeds meer concreet. Daarom konden we ook deze bewoners nu informeren. Rochdale overweegt om deze woningen groter te maken en het aanzicht aan de kant van de Dobbestraat (zie foto) te verbeteren. De plannen zijn nog niet definitief, daarvoor moeten we meer onderzoek doen. Ook gaan we er binnenkort uitgebreid over in gesprek met de bewoners. Samen werken we dan aan een sociaal plan voor de bewoners boven de winkels. Zij krijgen voorrang bij het vinden van een andere woning onder de voorwaarde dat hun inkomen lager is dan € 52.000.

Voorstel

Half januari beloofde Rochdale aan de bewoners in de Dobbebuurt om met een voorstel te komen om deze buurt aan te pakken. Inmiddels hebben we een groot aantal bewoners in deze wijk bijgepraat. Lees daarover ook op www.rochdale.nl/dobbebuurt

Deel deze pagina