Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewoners Dobbebuurt willen zekerheid

Publicatiedatum: 10-01-2018

Bewoners uit de Dobbebuurt zijn boos op Rochdale omdat nog steeds niet duidelijk is wat er gaat gebeuren en wanneer hun woningen flink worden aangepakt.

Daarom kwamen zij op bezoek op het hoofdkantoor om verhaal te halen (zie foto). Twee jaar geleden brachten zij samen met de SP ook al een bezoek aan Rochdale. Toen overhandigden zij een rapport aan Birgitte de Maar met daarin een reeks klachten. Deze gingen behalve over schimmel en tocht, ook over de keukens die nodig aan vernieuwing toe zijn en de raamkozijnen die in een slechte staat verkeren.  

Plan nog goedkeuren

Birgitte de Maar heeft destijds toegezegd om de klachten te onderzoeken en met een plan van aanpak te komen. Er is toen een klussenbus ingezet in deze buurt voor de acute klachten van bewoners. De Maar ging opnieuw met de bewoners in gesprek en benadrukte dat we hard werken aan een plan van aanpak dat bijna uitgewerkt is. ´Het duurt inderdaad veel te lang, dat besef ik. Maar dit soort trajecten kosten nu eenmaal tijd. Binnen nu en drie maanden nemen we een definitieve beslissing en dan weten we hoe, wat en wanneer´, aldus De Maar.

Drie maanden

De reden dat het zo lang duurt, heeft niet alleen te maken met het feit dat Rochdale een structurele oplossing zoekt voor de klachten van de bewoners. De  woningen moeten verder worden verbeterd, zodat ze ook de komende twintig jaar mee kunnen. Het kost veel tijd en handen om alle mogelijke scenario´s te onderzoeken. We willen niet alleen doen wat de bewoners gevraagd hebben, maar een paar stappen verder gaan, zodat de buurt aantrekkelijker wordt. Ook moeten deze woningen beter aansluiten bij de aangescherpte energiedoelstellingen. Volgende week is er een informatiebijeenkomst voor alle bewoners. Daar wordt meer verteld over wat we in ieder geval gaan doen, wat we nog moeten uitzoeken en wat het voor de bewoners gaat betekenen.

Deel deze pagina