Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewoners Havenbuurt krijgen de sleutels

Publicatiedatum: 02-02-2017

Het schiet al aardig op in de Havenbuurt. Ongeveer een jaar geleden zijn er 25 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Nu zijn ook de 13 huurwoningen klaar die flink gerenoveerd moesten worden.

Alle sociale huurwoningen zijn nu dus klaar in dit karakteristieke buurtje. De bewoners die naar hun ‘vernieuwde huis’ terugkeren hebben gisteren de sleutel gehad, waaronder de heer Elbers (op de foto). De mensen die nieuw in deze wijk zijn, kunnen vanaf vandaag naar de woning verhuizen.

Betrokken
De plannen zijn uitgewerkt door Hooyschuur architecten en door bouwbedrijf Van Wijnen is de renovatie uitgevoerd. De bewoners zijn in het hele proces betrokken geweest. Rochdale heeft de  plannen samen met de bewoners die terugkeerden naar een gerenoveerde woning afgestemd en uitgewerkt.

Karakteristiek
Rochdale is er trots op, dat met de renovatie rekening is gehouden met de karakteristieken van de buurt. Zo zijn de gevels aan de straatzijde in oorspronkelijke staat teruggebracht. Verder zijn de woningen voorzien van een nieuwe fundering en optimaal geïsoleerd. Alle woningen hebben een energielabel A.
De huurwoningen kennen een oppervlakte van ca 55 tot 60 m² en bestaan uit twee bouwlagen. Op de begane grond zijn de woonkamer de (open) keuken en bijkeuken/berging gesitueerd en op de 1ste verdieping de slaapkamers en badkamer. Fotografie: Elmer van der Marel.

Deel deze pagina