Nieuwsbericht

Bewoners kunnen lift Pankhurststraat lang niet gebruiken

Publicatiedatum: 18-08-2016

Bewoners in de flat aan de E. Pankhurststraat in Amsterdam Zuidoost kunnen al enige weken geen gebruik maken van de lift.

Na enkele pogingen van het liftbedrijf om de lift weer te maken, bleek uiteindelijk dat het hydraulische aggregaat vervangen moest worden. Omdat dit niet vaak voor komt, en het onderdeel moeilijk verkrijgbaar is, kostte het veel tijd om een geschikte leverancier te vinden.

5 september
Uiteindelijk heeft het liftbedrijf een adres gevonden in Italiƫ. Het duurt nog twee weken voordat het aggregaat bij ons wordt afgeleverd. Op maandag 5 september gaan we met behulp van het nieuwe onderdeel de lift repareren.

Erg vervelend
Voor de bewoners vinden we het erg vervelend, vooral omdat het nu al bijna vier weken duurt. We hebben al op elke verdieping een traplift laten plaatsen om het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Dat neemt niet weg dat zij veel hinder ondervinden, ook omdat het niet bepaald ideaal is, bijvoorbeeld wanneer zij bezoek ontvangen of bijvoorbeeld boodschappen mee naar boven willen nemen. We hopen dat de bewoners tot 5 september het geduld kunnen opbrengen. In overleg met hun is afgesproken dat zij een onkostenvergoeding krijgen voor het laten bezorgen van boodschappen. Ook gaat onze wijkbeheerder regelmatig langs en biedt hulp daar waar nodig. We doen ons uiterste best om de lift weer aan de praat te krijgen.

Deel deze pagina