Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewoners leren kennen tijdens bakkie leut in Brandaris

Publicatiedatum: 19-10-2018

Je leert je huurders het beste kennen, je komt het meeste over ze te weten en hoe zij over je denken, als je met ze in gesprek gaat. Daarom hebben we onlangs een koffietuktuk geregeld en deze voor de flat Brandaris gestationeerd in Zaandam.

Ook dankzij het heerlijke weer kwamen veel bewoners een bakkie leut doen. Mensen die er al 20 jaar wonen, maar ook een bewoonster die er pas een paar maanden woont. Onder het genot van koffie zijn er veel verhalen opgehaald zoals de geschiedenis van de Brandaris. Maar ook  is er veel informatie verzameld over zaken waar bewoners tegen aan lopen. Wat hun behoeftes en wensen zijn en in hoeverre wij hier iets aan kunnen doen.

Aan de slag

Zo zijn er bijvoorbeeld klachten over het gedrag van bepaalde bewoners die in het complex vuil weggooien. Soms wordt er zelfs grof vuil vanaf balkons naar beneden gegooid. We kunnen ook de communicatie met bewoners verbeteren door meer terugkoppeling te geven na een reparatieverzoek. Ook kwamen we er achter dat sommigen zich niet veilig voelen omdat de centrale toegangsdeur tot acht uur ’s avonds open staat. Met deze informatie gaan wij aan de slag. Ook zijn we bezig om in Poelenburg en Peldersveld een BuurtTeam samen te stellen met daarin vrijwilligers om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten. Tijdens deze bijeenkomst hebben zich drie nieuwe leden aangemeld.

Deel deze pagina