Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bewoners Rode Kruislaan zorgen voor vertraging

Publicatiedatum: 22-01-2018

Enkele bewoners van een flatgebouw aan de Rode Kruislaan in Diemen zorgen voor een grote vertraging van de ingebruikname van een nieuw intercomsysteem.

Woningstichting Rochdale is druk bezig om in complexen het intercom systeem te vervangen voor een modernere versie. Dat is best nog een klus, de bedrading wordt compleet vervangen en alle bewoners moeten thuis zijn. De technici moeten ook in alle woningen zijn om een apparaat op te hangen. Daarna kan het systeem pas worden aangezet.

Niet gereageerd

Iedereen is van tevoren benaderd, slechts enkelen hebben nog steeds niet gereageerd op het verzoek om een afspraak te maken. Zomaar de woning binnen gaan mag niet. Eerst moet er meerdere keren een verzoek worden gedaan. Als er dan nog steeds geen reactie volgt, kan Rochdale naar de rechter stappen. Zo’n procedure kost heel veel tijd. In de tussentijd is de irritatie groot want er kan niet worden aangebeld. De algemene toegangsdeur kan ook niet worden opengemaakt vanuit de eigen woning.

Zo snel mogelijk

We vinden het vooral vervelend voor de huurders die hulpbehoevend zijn. We doen daarom nadrukkelijk een beroep op de betreffende bewoners om zo snel mogelijk een afspraak maken. Rochdale heeft hetzelfde probleem in een complex aan de Loethoelistraat.

Videofoon

De huurders hadden tot op heden alleen een audioverbinding. Zij mogen nu ook kiezen voor een videofoon. Dan kunnen zij op een schermpje zien wie er voor de deur staat. Op de foto geeft een medewerker van Rochdale een demonstratie aan de bewoners. Standaard wordt er een audiofoon geplaatst en tegen betaling van extra servicekosten kan er dus een audio én videofoon geplaatst worden.

Deel deze pagina