Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bezichtigingen nu ook via video

Publicatiedatum: 24-04-2020

Miranda links met opzichter Allert in een lege woning

Verhuurmakelaar in Corona-tijden, hoe doen we dat? We experimenteren er op los om woningzoekenden te helpen en woningen gewoon snel te verhuren.

Miranda Eerenberg komt als verhuurmakelaar van Rochdale altijd heel veel mensen op een dag tegen. En vaak ook nog tegelijk. Hoe gaat zij te werk in deze tijd van corona? 

“Fantastisch vind ik het, om verhuurmakelaar te zijn. Het meeste plezier heb ik van het contact met al die mensen die ik ontmoet. Op een dag zie ik er zo veel: bij bezichtigingen als een woning leeg staat, bij inspecties wanneer mensen vertrekken, bij het tekenen van huurcontracten met nieuwe bewoners. 

Maar nu is alles anders. Ik was vanmorgen bijvoorbeeld bij een bezichtiging, daar komen normaal gesproken wel vijftien mensen tegelijk op af. Nu houden we bezichtigingen voor geinteresseerden een voor een. Het kan dus wel vijftien keer meer werk zijn. Ik blijf zo veel mogelijk buiten staan terwijl iemand het huis bekijkt. Dat voelt best wel onaardig hoor, zo ben ik normaal nooit.”

‘Met z’n allen flexibel zijn’

Rochdale is aan het experimenteren met bezichtigingen op film. De eerste reacties zijn goed. Een woningzoekende zei: “Ik ben heel blij met het filmpje. Ik hoef de deur niet uit en heb de woning toch kunnen zien.” Een ander meldde: “Ik vond de woning verschrikkelijk maar het filmpje perfect. Ik heb een goeie indruk gekregen van de woning.”

Miranda is ook creatief: “We proberen alles wel door te laten gaan, maar dan dus net even aangepast. Als mensen het willen, doen we bijvoorbeeld aan videobellen. Dan kunnen ze, als ze gaan verhuizen, alvast laten zien hoe het huis er nu bij staat en kunnen we samen toch allerlei informatie verzamelen die nodig is. De meeste mensen waarderen het dat we contact zoeken op een andere manier, zodat ze rustig nog wat vragen kunnen stellen. 

Ook proberen we mee te denken met huurders die door de coronamaatregelen in de problemen zijn gekomen met hun opzegging. Een van hen zou gaan emigreren en had de huur al opgezegd. ‘Je gaat me er toch niet uitzetten he’, vroeg hij in paniek. Natuurlijk gebeurt dat niet. Hij heeft de opzegging voorlopig weer kunnen intrekken.

Ik heb nog altijd veel afspraken op een dag, allemaal een op een, voor sleuteloverdrachten en bezichtigingen. We doen alles met minstens 1,5 meter afstand. En als ik sleutels heb overgedragen of deurknoppen heb aangeraakt, is desinfecteerspul mijn beste vriend. Mijn handen zijn er helemaal stuk van. 

Ik ben best wel nuchter. We moeten met z’n allen gewoon flexibel zijn. Ik vind het mooi om te zien dat je op andere manieren met elkaar kunt communiceren. Ik denk dat we nu gewoon vijf jaar sneller moderniseren dan wanneer dit allemaal niet was gebeurd.” 
 

 

Deel deze pagina