Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bijeenkomsten en huisbezoeken in wijk Jeruzalem

Publicatiedatum: 13-04-2016

De vernieuwing van de wijk Jeruzalem gaat een volgende fase in. Na blok M (79 sociale huurwoningen) en blok I (24 eengezinswoningen) zijn nu de blokken J, K en L aan de beurt.

Het gaat om de renovatie van 194 sociale huurwoningen, waarbij het noodzakelijk is dat bewoners tijdelijk verhuizen.Tot 14 april organiseert Rochdale informatiebijeenkomsten in de wijk Jeruzalem in A’dam Oost voor degenen die woonachtig zijn in JKL. Collega’s bezoeken de komende week ook bewoners aan huis om hun hierover te informeren.  Ook kon er een proefwoning worden bezichtigd, om alvast een voorproefje te krijgen. ‘Vanaf een plattegrond is het vaak lastig te bedenken, zo wordt het veel tastbaarder’, aldus Martin van den Broeke, projectleider bij Rochdale.

Projectcommissie
Na intensief contact met de projectcommissie in JKL heeft Rochdale alle nodige informatie voor huurders beschikbaar. “We praten bewoners tijdens inloopbijeenkomsten bij over wat er allemaal komt kijken bij de renovatiewerkzaamheden. Maar ook vertellen we wat bewoners kunnen verwachten bij de herhuisvesting. Vaak zien zij hier tegenop, en dat is begrijpelijk. Gelukkig hebben we collega’s om hen hierbij te begeleiden. Bewoners zijn meestal wel gerustgesteld wanneer  ze horen dat de wisselwoning bijna hetzelfde is als de huidige woning en in de wijk ligt, licht Martin toe.  

Bewoners blokken G en H
Bewonersbegeleiders van Rochdale bezoeken momenteel ook de bewoners van de blokken G en H. Jeruzalem wordt vernieuwd door een combinatie van nieuwbouw en renovatie. Daarbij worden de slechtste delen van de wijk gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Hieronder vallen de blokken van G en H ook. Hierover zijn afspraken gemaakt met de gemeente. Bewoners uit deze blokken kunnen ook de proefwoningen bezichtigen en terug verhuizen in de wijk als zij dit willen. Op www.rochdale.nl/jeruzalem vind je meer informatie.

Deel deze pagina