Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Brandveiligheid in Osdorperhof staat voorop

Publicatiedatum: 15-08-2016

Rochdale treft in het complex Osdorperhof maatregelen om aan de huidige brandveiligheidseisen te voldoen.

Behalve in de leegstaande bedrijfsruimte, worden daarom ook de in totaal 50 woningen voor 55 plussers aangepakt. In de woningen wordt verder de mechanische ventilatie gereinigd en het kitwerk in de badkamer wordt vervangen. Er is geen sprake van een onveilige situatie, maar omdat voor de bewoners veiligheid voorop staat, is er zo snel mogelijk actie ondernomen.

Aanvullend onderzoek
Eerst zijn er in drie proefwoningen testen gedaan om te kijken welke aanpak nodig is. Ook alle schachten en luchtkanalen zijn gecontroleerd. Op verschillende plekken wordt extra brandwerend materiaal aangebracht, bijvoorbeeld in de keuken, de badkamer, het toilet en de meterkast. De wandcontactdozen krijgen extra aandacht en de tochtstrippen worden vervangen voor brandwerende strippen.  In 2003 is er voor het laatst een grootschalige renovatie geweest in het gebouw. Ruim 12 jaar later blijkt na onderzoek in de leegstaande bedrijfsruimtes dat het tijd wordt voor verbeteringen.

Vijf dagen
De kans op overlast is groot omdat de werkzaamheden in de woning vijf dagen duren. Bewoners  kunnen in hun woning blijven, maar zij mogen ook gebruik maken van een logeer- of uitrustwoning. Wij  zorgen ervoor dat de spullen goed worden afdekt en eventueel verplaatst. De bewoners zijn inmiddels ge├»nformeerd en binnenkort ontvangen zij een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst waar zij uitgebreid worden bijgepraat. Voor vragen kunnen zij ook terecht bij de bewonersbegeleider, de heer Joey Wiegman, of medewerker sociaal beheer, Lubna Butt, via 020 565 2100 of via lbuttrochdalenl.

Deel deze pagina