Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Brief aan ministers om te pleiten voor betere bereikbaarheid

Publicatiedatum: 30-05-2018

Het rijk moet investeren in wegen en het openbaar vervoer in en rond Amsterdam om ervoor te zorgen dat er snel nieuwe woningen kunnen worden gebouwd.

Woningcorporaties verenigd in het Platform Woningcorporaties Noordvleugel Randstad (waaronder Rochdale), pleiten hiervoor in een brief aan de ministers Ollongren (woningbouw) en Van Nieuwenhuizen (infrastructuur). In de Metropoolregio Amsterdam moeten tot 2040 tenminste 250.000 nieuwe woningen worden bijgebouwd om aan de vraag te voldoen. Dertig tot veertig procent daarvan kan gerealiseerd worden door de woningcorporaties, zodat ook mensen met lagere inkomens in de regio een woning kunnen vinden. Maar dan moeten de woningen goed bereikbaar zijn met het Openbaar Vervoer en de auto. Daarvoor moeten er meerdere knelpunten worden opgelost.

Concurrentiekracht

De corporaties herinneren in de brief beide ministers eraan dat zij in maart van dit jaar hebben aangekondigd de concurrentiekracht van de regio Amsterdam te willen versterken. Toen gaven zij al aan dat dit alleen kan worden bereikt door zowel veel nieuwe woningen te bouwen als de infrastructuur te verbeteren. 

Deel deze pagina